GENEL

Pandemi ancak toplumsal bilinçle yok edilebilir

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ÇGC Kültür ve Sosyal Tesislerinde ziyaret eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nalan Kükürt, Dr. Mehmet Reyhan ve Dr. Sedat Gül, pandemi ile mücadelede ortak çalışma kararı aldı.

 

SADECE EVDE KALMAK BİLE ÖNEMLİ GÖREVDİR

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz yönetim olarak geniş kesime ulaşıp, istişarede bulunarak diyalog sağladığımız gibi pandemiyle mücadele yalnızca hekimlerin çabasıyla önlenemeyeceğini anlatıyoruz. Bu mücadele sadece biz hekim ve sağlık çalışanlarının işi değildir. Dünya’da hiç bir pandemi tedavi ile yok edilmemiştir. Pandemiler toplumsal bilinçle ancak yok edilebilir. Korunma önlemlerini ve yapılacakları topluma ulaştırmada en önemli insanlar siz basın mensuplarıdır. Bilim insanlarının söylediklerini halka ulaştırma da, kenti yönetenlere yakın insanlar olduğunuzdan o taraflara eksik gördüklerinizi iletmede etkin ve önemli rolünüz var. Biz hekimler ve Tabip Odası olarak bu pandemi olayına seferberlik gözü ile bakıyoruz. Her bireyin bir görevi vardır. Bazı kişilerin görevi sadece evden çıkmamak olabilir bu da çok önemli görevdir. Halkımız Türk hekimlerine bizlere güvensinler. Verem tübörkülozu, sıtmayı, kolerayı, tifoyu, trahomu nasıl yendiysek bu pandemiyi de yeneriz, yeneceğiz.”

 

BU İLLET KANSERDEN KÖTÜ

Kovid-19 virüsünün çok kötü illet bir hastalık olduğunu da ifade eden Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Kanser hastalarının yakınlarına elini tut, dokun seni hissetsin diyoruz ama Kovid’li hastalara hiç bir yakınını yaklaştırmadığımız gibi biz hekimler tedavi için tam donanımlı yaklaşıyoruz. Biz hekim ve sağlık çalışanları ciddiyet içerisinde görev yaparken kıymet bilmeyen, tedbir almayan insanları görmek bizleri çok üzüyor. Gelinen teknoloji aşamasında da hekim ve bilim insanlarını dinlediğiniz de, korunma tedbirleri olan maske takma, sosyal mesafeye uyma, hijyeni sağlama ve gerektiğinde evde kalma gibi basit kurallara bireysel olarak uyulduğunda bu illetten korunduğumuz gibi kurtulabiliriz. Bu anlamda birlikte çalışma arzusundayız. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

HER TÜRLÜ ÇALIŞMADA YER ALIRIZ

 

ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri Süreyya Üri ve Jale Karaşahinoğlu’nun hazır bulunduğu ziyarette pandemi ile mücadele de her türlü destek ve işbirliğine hazır olduklarını belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Pandemi ile en çok mücadele edenlerin hekimler olduğunu yakınen biliyoruz. Çok ulvi bir görev yapıyorsunuz. Bizler virüslü insanlardan uzak durmaya çalışıyoruz ama siz hekimler onları iyileştirmek için yanlarında kalıyorsunuz. Bu uğurda yaşamını kaybeden hekimlerin şehit sayılması bizce bir hak’tır. Pandemiden korunmada sizlerden gelen bilimsel veriler bizim için çok değerlidir. Bu anlamında meslektaşlarımızı ve halkımızı aydınlatmaya yönelik her türlü çalışmada seve seve yer alırız. “ dedi.

 

Başa dön tuşu