SİYASET

15 Temmuz Şehitler Köprüsü tamamlanacak

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "Önceki dönemde MHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanarak yüzde 47'si tamamlanan ve daha sonra göreve gelen CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çivi dahi çakılmayan eski adı 'Devlet Bahçeli' olan ve Sayın Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilen köprü, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 530 milyon maliyetle tamamlanacak.
Adanalı hemşehrilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

'ANKARA'DA TAKİPÇİSİYİZ'
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mehmet Ay, "Biz göreve geldiğimiz günden itibaren Adana'mız için, Adanalı hemşehrilerimizin menfaatine olan her şeyde varız dedik. Biz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden en küçük yatırıma kadar hepsinin Ankara'da takipçisi oluyoruz. Ve olmaya devam edeceğiz.  

'AK PARTİ YAPAR DEDİK'
Adana'mız ve Adanalı hemşehrilerimiz için çok önemli olan köprünün ve diğer yarım kalan işlerin tamamlanması için siyasi parti gözetmeksizin CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'a  Cumhur ittifakı olarak mecliste borçlanma yetkisi bile verdik. Ama ne köprüyü ne de diğer yarım kalan işleri tamamlamadı.
Kendisine defalarca çağrıda bulunduk. 22 Mayıs 2020'de Sayın Zeydan Karalar'a sorduk.
'Köprüyü yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Laf kalabalığına gerek yok. Yapamayacaksanız AK Parti gereğini yapar' dedik.
Ve dediğimiz gibi köprüyü yapmadılar, ya da yapamadılar.  Adana'mız için, Adanalı hemşehrilerimiz için çok önemli olan bu köprüyü ve köprünün bağlantı yollarını biz yapıyoruz" dedi.  

'CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDEYİ VERDİ'
Başkan Ay, "Ankara-Niğde Otoyolu Açılış Töreni’nde Adanalı hemşehrilerimize müjde veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Kimi belediyelerin başlattığı, ancak akim bıraktığı bazı projeleri de, bakanlıklarımız vasıtasıyla devam ettiriyoruz. Bunlardan biri de, Adana için sembol bir eser olacağına inandığım, Seyhan Barajının hemen yanı başındaki köprüdür. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 47 seviyesinde olan bu köprünün kalan kısımlarını, 530 milyon lira maliyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tamamlayacaktır.
Ayrıca, köprü giriş ve çıkışlarındaki kavşaklar da yine bakanlığımızca inşa edilecektir. İnşasına Devlet Bahçeli Köprüsü adıyla başlanan bu eserin adını, Sayın Bahçeli’nin talebiyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik' dedi.
Adana'mıza ve Adanalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu