SİYASET

Milletimiz hala sizden özür dilemenizi bekliyor

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından da açıklama yapan Başkan Ay, "CHP Adana İl Başkanı, bize cevap vermeye çalışmış ama, sorularımıza cevap vermek yerine, bu yalanın yerel sözcüsü olduğunu ilan etmiş. Olmayan sahra hastanesinin, var olduğunu söyleyemiyorlar, ispat edemiyorlar. Ama yalanlarını göz göre göre söylemeye devam ediyorlar. Biz, bir kişinin yalanı ile mücadele ettiğimizi düşünürken, karşımızda 'organize bir yalan hareketi' gördük.
Adana'mıza yaptıkları bu haksızlıktan dolayı hicap duyacaklarına, hala yalanlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bir haftadır burada böyle bir hastane yok diyoruz. Ama bunu ispata yönelik hiçbir adım, hiçbir açıklama yok. Dünyada bunun örnekleri var diyorlar, dünyanın neresinde bir fuar alanını, hiçbir şey yapmayarak burası sahra hastanesi biz yaptık deniliyor.
Şu an 150 yatak sevkıyatı ile sırf genel başkanlarını düştüğü durumdan kurtarma adına sözde sahra hastanesini yapmaya çalışıyorlar.
Yetkili kurumlar da açıkladı, Adana'mızda böyle bir ihtiyaç yok. Madem Genel Başkanınızı kurtarmak istiyorsunuz, çıkıp özür dileyin.
Çağrımızı yineliyoruz. Yaptık dediğiniz, bizim de olmayan sahra hastanesi dediğimiz yeri, basının ziyaretine açın ve buraya neler yaptığınızı anlatın, tüm Türkiye görsün. Genel Başkanınıza bu kadar tepki varken bunu hala neden yapmıyorsunuz/yapamıyorsunuz?" dedi.

'BİZİM SORUMUZ ÇOK BASİT: BİN YATAKLI HASTANE NEREDE?'
Başkan Çelebi'nin genel başkanlarını düşürdükleri durumdan kurtarmaya çalışırken konuyu da farklı mecralara çekmeye çalıştığını ifade eden Başkan Ay, "Sayın Çelebi, Genel Başkanlarını savunmaya çalışırken konuyu faklı mecralara çekmeye çalışmış. Oysa bizim sorumuz çok basit ve net.
Biz sahra demiyoruz, hastane demiyoruz, medikal demiyoruz. Hiç bir şey demiyoruz. Bu bin yataklı dediğiniz yer neresi? Bin yataklı dediğiniz yer Adana fuar alanındaki yer ise biz genel başkanınızın açıklamasından yaklaşık 15 saat sonra söz konusu yere gittik. Orada bırakın bin yataklı devasa sahra hastanesini bir yatak dahi yoktu. Bakın bin yatak değil bir yatak dahi yoktu. Buradaki problem şu, genel başkana bu yalanı söyleten kimler? Genel başkan bu yalanı bilerek mi söyledi. Yoksa yanıltıldı mı? Her iki durumda çok vahimdir. Bizim burada temel meselemiz şu, yaptık dediğiniz şeyi bize gösterin. Ya da çıkıp Adanalı hemşehrilerimizden ve tüm Türkiye'den özür dileyin" şeklinde konuştu.

'GENEL BAŞKANLARINI KURTARMA ÇABASINDALAR'
Gelişmeleri de hayretler içerisinde takip ettiklerini belirten Başkan Ay, "Aldığımız bilgilere göre, genel başkanlarını söylemiş olduğu yalandan ve düşürdükleri bu durumdan kurtarmak için fuar alanına o gün de dahil olmak üzere yatak taşımaya devam ediyorlar.
Genel Başkanlarını düşürdükleri bu durumdan kurtarabilmek için dört gündür fuar alanına yatak, medikal ve tıbbi cihazlar bulmak için belediyenin bütün imkanlarını seferber etmişler.
Belediyede çıkardığınız seferberlik emriyle taşıdığınız yataklarla mı milleti ikna edeceksiniz? Sırf özür dilemek yerine, bu ihtirası ve bu yanlışı takip etmenizi kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz" dedi.

'HEPSİNİN CEVABI VAR'
Ayrıca CHP İl Başkanı Çelebi'nin açıklamasında iddia ettiği konuların hepsinin Google'de cevabının bulunduğunu belirten Başkan Ay,  "Sayın Çelebi'nin olumsuz yöndeki iddialarının hepsinin cevabı mevcuttur. Bunları tek tek kopyalasın, alsın Google yazsın. Hepsinin cevabını, karşılığını görecektir.
Örneğin, Corona Virüs ile mücadele kapsamında ülkemiz, yaptığı çalışmalarla parmakla gösterilir olmuştur. Kendi mücadelesinin yanı sıra Avrupa'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan Balkanlara kadar bir çok ülkeye de tıbbi yardımlar, teknik donanım ve tecrübesiyle destek oluyor" diye konuştu.

ÇAĞRISINI TEKRARLADI
TV A'nın ana haber bültenine konuk olan Başkan Ay, CHP Genel Başkanı, Belediye Başkanı ile CHP il başkanına yeniden çağrıda bulunarak "Sevgili başkanlar, lütfen bu işlerden vazgeçin. Milletimizi lütfen bunlarla meşgul etmeyin. Çıkıp özür dileyin, bu konu da kapansın. Biz de kendi yolumuza bakalım. Özür dilemeyip bu kuyruklu yalanınızı devam ettirecekseniz, kusura bakmayın biz de çıkar yalanlarınızı yüzüne çarparız" dedi. 

Başa dön tuşu