ÇUKUROVA

Çetin’den Efe’ye 23 Nisan hediyesi

Baba Şemsettin Yiğitbaşı, oğlunun ağlamasına dayanamayarak sosyal medya aracılığı ile Başkan Soner Çetin’den yardım istedi. Başkan Soner Çetin bu isteğe duyarsız kalmadı ve Efe’ye yeni bir muhabbet kuşu götürüldü.

İlkokul öğrencisi Efe Yiğitbaşı’nın çok sevdiği muhabbet kuşu kafesinden çıkarak kaçtı. Bu duruma çok üzülen 8 yaşındaki Efe’yi teselli etmeye anne ve babası çabası yetmedi.

Bunun üzerine Baba Şemsettin Yiğitbaşı çareyi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ulaşmakta buldu. Sosyal medya üzerinden Başkan Soner Çetin’e ulaşan Şemsettin Yiğitbaşı, oğlunun sürekli ağladığını belirterek, yardım istedi.

Başkan Soner Çetin anında belediyenin Sosyal İşler Müdürlüğüne talimat vererek Efe’ye yeni bir muhabbet kuşu götürülmesini istedi. Çukurova Belediyesi Sosyal İşler Müdürü İrfan Ayanoğlu yeni bir muhabbet kuşu aldı ve Yiğitbaşı ailesinin Toros Mahallesi’ndeki evine götürdü.

ADINI LİMON KOYDU

Yeni bir muhabbet kuşu ile Sosyal İşler Müdürlüğü personeline kapıyı açan Efe’nin sevinci görülmeye değerdi. Yeni muhabbet kuşunu çok seven Efe, teşekkür etmek için Başkan Soner Çetin ile telefonla görüşmek istedi. Görüşmede Başkan Soner Çetin’e çok teşekkür eden Efe, “Kaçan kuşumu çok seviyordum. Adını Fındık koymuştum. Kaçtı diye çok üzüldüm. Ama şimdi çok mutluyum. Başkanım size çok teşekkür ediyorum. Ellerinizden öpüyorum. Bunun adını Limon koyacağım” dedi.

Başkan Soner Çetin de “Bu muhabbet kuşu benden sana 23 Nisan hediyesi olsun. Biliyorsun bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı. Atatürk çocuklara bayram hediye eden dünyadaki tek liderdir. Büyük Önder Atatürk bu bayramı Türk çocuklarına armağan etmesine karşın tüm dünya çocukları tarafından kutlanmaktadır. Şimdiden bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, Efe’ye evden çıkmaması tavsiyesinde bulunduğu görüşmede, derslerine çalışmasını tembih ederek, “Bu sıkıntılı günleri atlayacağız” ifadesini kullandı.

 

Başa dön tuşu