GENEL

Berat Kandili kurtuluşa vesile olsun

Başkan Göger, "Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır" dedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, içinde bulunduğumuz üç aylar içerisinde en mübarek gecelerden biri olan ve İslam dünyası için büyük önem taşıyan Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Berat Kandili, Allah’ın kullarını günahlarından beraat ettirdiği gecedir. Tefekkür ve şükür vesilesi Mübarek Berat Kandili, bizlere kırılan kalpleri onarma, dargın duvarları yıkma, kinden nefretten uzaklaşma, birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendirme imkanı veriyor.Bu nedenle biz Müslümanların bu gecenin faziletini iyi kavraması ve bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekmektedir” dedi.

 

Mesajında dünyayı saran ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele verdiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Birlik Başkanı Göger, “İnsanlık büyük bir virüs salgınıyla karşı karşıyadır. ‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ diyerek devlet ve millet el ele vererek bu hastalıkla amansız bir mücadeleye girdik. Bu mücadelede Rabbimiz yanımızdadır. Yeter ki tedbirlerimizi alalım. Bu gece ellerimizi göğe yöneltirken, Rabbimizden insanlığın bu virüsten kurtuluşu için dua edelim. Dualarımızdan fedakârca çalışan sağlık personelimizi, güvenlik güçlerimizi ve kamu kurum ve kuruluşlarında virüsle mücadele eden çalışanlarımızı da eksik etmeyelim. Bu gece vesilesiyle virüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun gecesi, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi Berat Gecemizin; milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için bu virüs belasından kurtuluşa, sağlığa, afiyete ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Berat Kandilimiz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu