ÜNİVERSİTE

KBB Uzmanları Çukurova Üniversitesi’nde Kadavra Üzerinde Eğitim Aldı.

Açılış toplantısı Adana Sheraton Otel’de, uygulama eğitimleri ise Çukurova Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleştirilen bilimsel toplantı 3 gün sürdü. Video konferans sistemi ile 400’e yakın katılımcının takip ettiği konferanslarda 100’ün üzerinde konuşmacı bilimsel sunum yaptı.

Eğitimler Kadavralar Üzerinde Uygulamalı Olarak Verildi.

KBB alanında dünyaca ünlü bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen konferanslarda birçok konu ele alındı. Etkinlik kapsamında birçok kurs da düzenlendi. Konferansların ardından Çukurova Üniversitesi Anatomi Laboratuvarı’nda “Temporal Kemik Diseksiyonu Kursu” “İnteraktif Videovertigo Kursu” ve  “Parotis Kursu” verildi. KBB uzmanının katıldığı özel kursta en önemli ayrıcalık ise kadavra üzerinde birebir eğitim verilmesiydi.

 

75 KBB Uzmanı Kadavra Üzerinde Ameliyat Yaptı.

ÇÜ KBB Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Özdemir 15. Video Konferanslar Kongresi’nin son 5 yıldır Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlendiğini belirterek, yurt dışından ithal ettikleri kadavralar üzerinde uzmanların çalışma olanağı bulduğunu söyledi.

 

“Ulusal düzeyde yaptığımız toplantımıza yaklaşık 400 KBB Uzmanı, kadavra üzerindeki kurslara da ortalama 75 KBB Uzmanı katıldı. Kadavralar üzerinde diseksiyon gerçekleştirildi. Kursların amacı KBB Uzmanlarının hasta üzerinde ameliyat yapmadan önceki eğitimleri için gerekli. Bizim asıl amacımız kadavra üzerindeki kursları yaygınlaştırmak.” 

 

1 Kadavra Üzerinde 2 Asistan Ameliyat Yaptı.

Çukurova KBB Derneği Başkanı ve ÇÜ KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Tuncer, en büyük desteği Çukurova Üniversitesi’nden aldıklarını belirterek, kadavra diseksiyon kurslarının da bilimsel etkinlikte olmasının ayrıcalık olduğunu söyledi. Uzman ve asistanların kulak ameliyatlarını en ince ayrıntısına kadar yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Ülkü Tuncer 1 kadavraya 2 asistanın çalışma olanağı bulduğunu söyledi. 

Başa dön tuşu