BÜYÜKŞEHİR

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun

Başkan Zeydan Karalar, çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma günü olan1 Mayıs’la ilgili şöyle konuştu:

“Çalışanların 130 yıllık hak arayışı, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ile güncelliğini koruyor. 1 Mayıs aynı zamanda barış, güvenli bir gelecek ve demokrasi için de mücadele günüdür.

Emek en yüce değerdir ve bu değerin karşılığını bulması en önemli adalet göstergelerinden biridir.

Çalışanların emeklerinin karşılığını aldığı, aileleriyle birlikte gelecek kaygısı taşımadan yaşadığı bir Türkiye, uğrunda mücadele ettiğimiz modern Türkiye’nin en önemli özelliklerinden biri olacaktır.

Ülkemizde demokrasi kök saldıkça, ekonomik gelişme sağlandıkça ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine yaklaşıldıkça, çalışanların, emekçilerin daha mutlu olduğu, emeğinin karşılığını aldığı günler de gelecektir. Bunun için mücadelemizi, dayanışmamızı sürdürmeli, toplumsal barış ortamının sağlanması için hep birlikte çaba göstermeye devam etmeliyiz.

Çalışma barışı modern ve sağlıklı üretimin temel gereklerindendir. İşçilerin, çalışanların mutsuz olduğu bir ortamda sağlıklı üretim, gelişme ve büyüme mümkün değildir.

Emeğin ve sermayenin uyumu, emeğe gereken değerin verilmesiyle sağlanabilir ve bu uyum olmadan sağlıklı üretim, dolayısıyla ülkelerin gelişip modernleşmesi olanaksızlaşır.

1 Mayıs, işçilerin en doğal hakları olan insanca yaşama isteğinden kaynaklı ve emek hak ettiği değeri bulmadıkça var olacak bir dayanışma ve mücadele günüdür.

Koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde, dayanışmanın ve emeğin önemi bir kez daha ve derinden anlaşılmaktadır.

İşçiler dünyayı inşa edenlerdir ve alın teri en kutsal değerdir.

İşçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.”

Başa dön tuşu