YAŞAM

ADANA’DA 10 BİN AİLEYE YARDIM ULAŞTIRILDI

Dünya genelinde yaşanan salgın hastalığa rağmen İHH çalışanları ve gönüllüleri önemli organizasyonlara imza attı. Türkiye'de devletin oluşturduğu Vefa Sosyal Destek Grupları'na katılarak milletimizin hizmetinde çalışan vakıf gönüllüleri Türkiye ve dünyada 2 milyondan fazla kişiye ulaştı. İHH, Ramazan ayı boyunca kumanya, hijyen paketi ve bayramlık elbise dağıtımı yaptı, iftar yemekleri verdi, hayırseverlerin zekât ve fitrelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

İHH'nın Adana'daki faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan tüm risklere rağmen Ramazan ayı boyunca sahada aktif olarak çalıştıklarını belirterek Adana'da 10 bin aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Süreç boyunca Korona virüs salgını sebebiyle yoğun mesai yapan sağlık ve emniyet personeline moral ve motivasyon amaçlı ziyaretler yaptıklarını da ifade eden Başkan Eraslan, 4 bin sağlık ve emniyet personeline çeşitli ikramlarda bulunduklarını vurguladı.

Mahmut Eraslan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğu düşüncesiyle tüm yardımlarımızın yanında 2500 vatandaşımıza da maske dağıttık. Ayrıca hijyen kitlerimizi ailelere ulaştırdık. Sadece insanımızı değil sokaklarda yaşayan hayvanları da düşündük ve sokak hayvanları için sokaklara mama ve yem bıraktık. Adana'da ve Türkiye’de ihtiyaç sahiplerimize yardımda bulunduğumuz gibi başta Suriye olmak üzere Azerbaycan, Gazze, Güney Afrika, Yemen gibi ülkelere de Adanalı hayırseverlerin yardımlarını, fitre ve zekâtlarını ulaştırdık." 

Bağışta bulunan, yardımları dağıtan, emek sarf eden herkese teşekkür eden Eraslan; "Artık Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirterek; "Afrika'da katarakt çalışmalarımıza başladık. Bir insanın yeniden sağlıklı bir şekilde görmesine vesile olmak istiyoruz. Yine dünyanın dört bir yanında Kurban organizasyonları yapacağız. Bunun için de kolları şimdiden sıvadık. Bu konularda da Adanalıların yardımlarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız bizlere İHH Adana'nın internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu