GENEL

TBB İMKANLARI SEFERBER ETMELİDİR

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, video konferans yöntemiyle katıldığı canlı yayın programında, salgın hastalıkla topyekun mücadelede edilirken bu durumun yargıya olumsuz etkilerini, meslektaşlarının yaşadığı sorunları, siyasi iktidarın aldığı tedbirler ve hayata geçirilmesini beklediği önerileri ile ülke ve kent gündemine dair görüş ve düşüncelerini paylaştı.

 

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, kendisine yöneltilen soruları yanıtladığı programda salgın krizi yüzünden biriken davalar ve ertelenen duruşmalar sebebiyle binlerce dava dosyanın askıda olduğunu belirterek, “Covid-19 nedeniyle yargıda yapılan düzenlemeleri doğru ve yerinde buluyorum. İnsan yaşamı ve sağlık her şeyden önemlidir. 30 Nisan’dan sonra yargının biraz daha hızlanması ve geçen zaman dilimindeki boşluğu telafi etmek adına hızlanması  gerekmektedir.

 

 

TBB İMKANLARI SEFERBER ETMELİDİR

 

Zor ve sıkıntılı süreçten geçilmektedir. Bu süreçte adliyelerde duruşmalar yapılmıyor, yeni dosyalar yok, süreler uzadı, büro giderleri var, avukatların SGK ve Bağ-Kur primleri işlemeye devam etmektedir. Bu süreçten en çok etkilenen hukuk ve yargı sektörüdür. 

Bunu çok net söylüyorum: Hizmet alanının en önemli unsuru olan meslektaşlarım da bu olumsuz tablodan nasibini almaktadır. Sosyal devlet anlayışı mutlaka yaşama geçmeli; gerçekçi, objektif bakış açısıyla devlet herkese elini uzatmalı, meslektaşlarımızın yaşadıkları mali sorunların giderilmesi için çatı meslek örgütümüz Türkiye Barolar Birliği fonlarını devletten ekstra katkılar da alarak seferber etmelidir.

 

AKLISELİM DAVRANILMALI

 

Öncelikle dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği salgın hastalık günlerinde aklıselim davranmamız gerekmektedir. 

 

Kendimizi, sevdiklerimizi korumamız ve insanlarımızın zarar görmemesi için hassasiyetimizi ortaya koymalıyız. 

 

Bu tehlikeli süreç geçinceye kadar bu hassasiyetleri yaşama geçirmeliyiz. 

 

Bunlar üstesinden gelinebilecek durumlar. İnanıyorum ki geleceğe umutla bakacağımız olağan, aydınlık ve güneşli günlere ulaşırız.”

 

Başa dön tuşu