GENEL

Türk Lion’ları Kadın ve Aile Çalıştayında Buluştu

Gerçekleştirilen çalıştaylarda ,Toplumsal Cinsiyet ve Kadın,Şiddet ve Koruma Mekanizmaları,Kadın ve Eğitim Sorunları,Kadın ve Medya,Ceza Hukuku ve Kadına Yönelik Haksızlıklar ana başlıkları masaya yatırılarak çözüm yolları üzerinde tartışıldı ve raporlandı.

 

118-U Lions Kulüpleri Federasyonluğunun ev sahipliğini yaptığı Ankara’da ki“Herkes İçin Eşit Bir Dünyada Birlikte Var Olmak” çalıştayında grupların moderatörlüklerini;

 

Prof. Dr. Aylin Görgün Baran,Av.Sema Aksoy, Ferda Çakmaklıoğlu,Ayşe Sucu,Meltem Soyer yürütmüşlerdir. 

 

Kadının toplumdaki yerine çözüm bulunmaya çalışılan Ankara, izmir ve İstanbul oturumlarının sonuç raporları 1 Mart 2017 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan Konferansta sonuçlandırılacak ve bildiri olarak sunulacaktır.

 

Ankara’da  gerçekleştirilen Çalıştaya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Lions 118 U Federasyonu Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt ile Barolar Birliği Başdanışmanı Necdet Basa, Genel Yönetmen Yardımcısı Adnan Babur Gündüz, Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Atan, Kadın ve Aile Ulusal Komisyon Başkanı Neşe Güner, Kadın ve Aile’ye Yönelik çalışmalardan sorumlu Koordinatör Gülay Karpek ve çok sayıda görevli Lion katılmıştır.

 

Lions 118-U Federasyonu Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt oturuma katılarak sorunları ve çözüm önerilerini paylaşan , tartışan ve toplumumuzun en önemli sorunlarından birisi olan Kadın ve Aile kavramları ile ilgili sorunlara çözüm üreten bütün katılımcılara,uzmanlara, görevlilere ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Oturumların sonunda tüm katılımcılara belgelerini takdim etti.

Başa dön tuşu