ÇUKUROVA

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE MEMURA YÜZDE 52 ZAM

 Toplu sözleşme sürecini yürüten sendika ile 52 oranında artış sağlayan sözleşme imzalayan Başkan Çetin, “Çukurova tarihinden bu yana emeğin başkenti olmuştur. Türkiye’de örnek alınacak bir ücret artışıyla imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi bir gurur kaynağıdır. Biz emekçilerimize, çalışanlarımıza, işçilerimize, memurlarımıza ve bürokratlarımıza çok şey borçluyuz. Bizler bugün başarılı olarak nitelendiriliyorsak bunda çalışanlarımızın emeği büyük. Sizler için ne yapsak azdır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

ÇUKUROVA’DA MEMURLARLA TÜRKİYE’DE MİLAT BİR SÖZLEŞME

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nde çalışan memurların maaşına 52 oranında zam yaptı. Çukurova Belediye Başkanlığında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine Tüm Yerel Sen Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Başkan Dr.Hakan Kıran ,MYK üyesi Ahmet Yeşilağaç, Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan ve Çukurova Belediye emekçileri katıldı. İmza töreninde konuşan Genel Başkan Dr. Hasan Kıran, Belediye Başkanı Soner Çetin’e kazanılan haklar için teşekkür ederek, “Hükümet emekçilere yüzde üç buçuk gibi artışları lütuf olarak göstermekte ve bu artışın 10 katını sosyal hayatta yaptığı zamlarla geriye almaktadır Bugün Sayın Başkanımız Soner Çetin ile yaptığımız sözleşme ile toplamda 52 oranında bir artış sağlandı. Bu artış hükümetin memura reva gördüğü ve zam olarak söylemiş olduğu rakamların 15 katı oranındadır. Adana’da imzaladığımız bu sözleşme Türkiye’de bir milattır. Bu sözleşme diğer kamu çalışanlarının önünü açacak bir harekettir. Başkanımızın çalışanlarına böyle bir yaklaşımda bulunması takdire şayandır. Başkanımıza tüm memurlarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BUGÜN BAŞARILIYSAK EMEKÇİLERİMİZ SAYESİNDE”

İmza töreninin ardından konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün çok mutluyuz. Bizler her zaman emeğin ve emekçinin yanında olan bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda tavrı açık ve nettir. Cumhuriyet Halk Partili belediye çalışanlarına olabilecek en iyi koşullar sağlanmıştır. Türkiye’de örnek alınacak bir ücret artışıyla bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi bir gurur kaynağıdır.

Biz emekçilerimize, çalışanlarımıza, işçilerimize, memurlarımıza ve bürokratlarımıza çok şey borçluyuz. Bizler bugün başarılı olarak nitelendiriliyorsak bunda sizlerin emeği büyük. Sizler için ne yapsak azdır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu