GENEL

Motorine 92 kuruş indirim yapıldı litre fiyatı 21 lira 51 kuruşa düştü

Brent Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından beklenen indirim bu sabah saatlerinde geldi. Motorin fiyatlarına 92 kuruşluk indirim yapıldı. İndirim sonrasında İstanbul'da motorin litre fiyatı 24 lira 51 kuruşa gelmedi. Benzin ve LPG grubunda ise henüz bir indirim yapılmadı.

Haziran ve Temmuz ayında akaryakıt zamları sürücüleri adeta canından bezdirdi. Yapılan zamların ardından brent petrol fiyatlarının gerilemesinden ile birlikte indirimi haberleri de merakla bekleniyordu. Temmuz ayının ilk haftasında motorin fiyatlarına bir miktar indirim yapıldı ancak bayramın hemen ardından yeni zamlar gelmişti. Motorinin litre fiyatına araç sahiplerini memnun etmese de bugün itibariyle indirim geldi. Yapılan 92 kuruşluk İndirimin ardından İstanbul’da motorin litre fiyatı 24 lira 51 kuruşa geriledi.

MOTORİN FİYATLARINA 92 KURUŞ İNDİRİM GELDİ

Döviz kurunda yaşanan değişiklikler brent petrolün varil fiyatının düşmesi ile birlikte vatandaşlar akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan indirimleri yakından takip ediyordu. Araç sahipleri son dönemlerde yapılan zam nedeniyle artık kontak çevirmekten korkarken Bu kez indirim haberi ile mutlu oldu. 26 Temmuz salı gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 92 kuruş indirim yapıldı. İndirim sonrasında İstanbul’da motorinin litresi 24 lira 51 kuruşa kadar geriledi. Şu anda Ankara ve İzmir’de ise motorinin litre fiyatı 24 lira 65 kuruştan satılıyor.

BENZİN VE LPG’DE İNDİRİM YOK

Motorin indirimi sonrasında benzin ve LPG fiyatları da düşecek mi sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Ancak şu ana kadar Sektör kaynakları benzin ve LPG için herhangi bir indirim haberi vermedi. Sektör Kaynaklarına göre dolar kurunun durumu ve brent petrol fiyatları biraz daha takip edilecek.

Başa dön tuşu