GENEL

Çocuk Hakları günü’nde mikropları tanıdılar

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla,  çocuklara sanatı tanıtırken, pandemiyi ve sağlık kurallarını da öğretmeyi hedefleyen “Ah şu mikroplar” çocuk tiyatrosu oyununun ilk gösterimi, “Yeni Normal” kurallara uygun olarak Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirildi.

“Yeni Normal”e uygun şekilde; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirilen çocuk tiyatrosu gösterimine ilgi büyük oldu. “Ah şu Mikroplar” tiyatro oyunu öncesi salgın ve çocukların sahip olduğu haklar konusunda çocuklara bilgi aktarıldı. Maske, mesafe ve hijyen kuralları çocukların anlayabileceği eğlenceli bir şekilde anlatıldı. 

ÇOCUKLAR SANATI TANIDI, TEMİZLİĞİ ÖĞRENDİ

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca can verilen “Ah Şu Mikroplar” oyununda;  çocukların oyun oynadıktan sonra veya yemek yemeden önce mutlaka ellerini yıkamaları gerektiği mesajı veriliyor.  "Ah Şu Mikroplar" adlı oyunda çocuklara mikroplarla nasıl mücadele edeceği ve hasta olduklarında hangi meyvelerle vitamin alabilecekleri konularında eğitim veriliyor.  Çocuk tiyatrosu oyununu, Belediye kreş ve okul öncesi eğitimi gören çocuklar izledi.

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NDAN “EZOP”

Bu arada Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Ezop” isimli tiyatro oyunu da Adanalı sanatseverlere sunuldu. Yaşar Kemal Tiyatro sahnesindeki oyunda Tarsus şehir tiyatrosu oyuncularının performansı alkış aldı. Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, katkılarından dolayı Tarsus Şehir tiyatrosu adına Başkan yardımcısı Ali Esirgemez’e teşekkür plaketi sundu.

 

Başa dön tuşu