ÜNİVERSİTE

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin

1973-2015 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi ismi ile yayınlanan ve 01.01.2016 tarihinden itibaren “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” adıyla yayın hayatına devam eden “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” Fen Bilimleri alanında TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin’de taranmaya başlandı.

 

“Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Komisyonlarında Kabul Gören Önemli Bir Kriter.”

"Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi"nin Baş Editörü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar derginin TR Dizinde taranmasının Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Komisyonlarında kabul gören önemli bir kriter olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti;

 

“Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisinin amacı, Tarım, Orman, Gıda, Çevre, Peyzaj, Su Ürünleri, Biyoloji ve Biyoteknoloji alanlarında hazırlanan daha önce başka bir yerde yayınlanmamış yüksek kalitede özgün araştırma ve iyi hazırlanmış güncel konuları içeren derleme makalelerini Türkçe ve ya İngilizce olarak yayınlamak, ilgili alanlarda bilgi paylaşımını sağlamak ve açık erişim politikası ile derginin ücretsiz erişimine olanak sunmaktır.  Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi yayın süreçlerinde yayın etiğinin üst standartlarına ulaşmaya çalışan hem fiziki olarak basılan hem de elektronik tabanlı uluslararası bir dergidir. Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda 2 sayı şeklinde yayınlanmaktadır. https://dergipark.org.tr/tr/pub/cutarim adresinden takip edilebilirken aynı zamanda TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin’de taranması büyük önem taşıyor.”

Başa dön tuşu