GENEL

Karalar yerel medyada ayrımcılık yapmamalı

Deneyimli gazeteci-radyocu K. Yalçın Göl’ün Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Radyo Pembe spordan sonra haberde de fark yaratmaya devam ediyor..

Yüreğir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi’nin yerel medyada ayrım yapmadan gazete, televizyon ile internet medyasına destek olmasının tüm belediyelere örnek olmasının gerektiğine değinildi..

Salı günleri saat 9:49’da yayınlanan Çukurova’daki gelişmelerin en ince detaylarıyla değerlendirildiği, tecrübeli gazeteciler Güney Gündemi Gazetesi’nden İsmet Tanlı ile Artı Haber Gazetesi’nden Kamil Yalçın Göl’ün yer aldıkları  “ÇUKUROVA’DA GÜNDEM” isimli programa Büyüksaat Adana Gazetesi’nden Bekir Fevzi Yıldırım ile Fırtına Haber Gazetesi’nden Gökmen Oğur konuk oldular..

BÜYÜKŞEHİRDEN GÜNLÜK-AYLIK GAZETE AYRIMI

Koronavirüs Salgınından olumsuz etkilenen gazetelere ayrım yapmaksızın destek verilmesinin gerektiğini belirten gazeteciler, “Yerel gazeteleri günlük ya da aylık diye ayrıştırmak son derece yanlış ve tehlikeli bir yaklaşımdır. Bir gazetede emek ve çalışma varsa o gazetenin günlük ya da haftalık veya aylık olması hiç önemli değildir. Emeğe mutlaka saygı duymalı ve destek verilmelidir. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sadece günlük gazetelere destek vererek diğer medya organlarını unutması son derece yanlıştır..” diye konuştular..

 

CEYHAN BELEDİYESİ’NE TEPKİ SÜRÜYOR

Programda ayrıca “Görevden alınan eski başkan Kadir Aydar’ın Adana gazetelerine ısrarla ödemediği abone borcunu, yeni seçilen CHP’li belediye başkanı Hülya Erdem’in de borcu(16,5 ay) hala ödemeyerek ayrımcılığa devam etmesi düşündürücüdür. İcralardan dolayı paralarının olmadığını belirterek  aylardır Adana gazetelerine borcunu ödemeyen Ceyhan Belediyesinin Nisan ayında  ilçe gazetelerine tam sayfa haber-ilan çalışması vermesi son derece çirkin yaklaşımdır ”yorumları yapıldı..

Programda gündemdeki gelişmeler detaylarıyla konuşulurken, dinleyiciler 0552.719 09 49 WhatsApp hattına soru ve eleştirilerini ilettiler..

 

Başa dön tuşu