BÜYÜKŞEHİR

Adana’da kanlı idrar şikayetiyle ameliyat edilen köpeğin mesanesinden 55 taş çıktı

Adana’da kanlı idrar şikayeti ile veterinere götürüyorum köpeğini yapılan kontrollerinde mesanesinde 55 taş tespit edildi. Köpeğin mesanesinde bulunan taşlar operasyonla alındı.

Adana’da sahibi tarafından kanlı idrar yaptığını fark edilmesi üzerine veteriner hekime götürülen köpeğin yapılan incelemelerin deme tanesinde 55 taş bulunduğu belirlendi. Veteriner hekim İsmail Serdar Sayar, gerçekleştirdiği operasyonla köpeğin mesanesindeki taşları çıkardı.

Ameliyatla taşlar alındı

Operasyonu gerçekleştiren veteriner hekim İsmail Serdar Sayar gazetecilere yaptığı açıklamada 3 yaşındaki Terrier cinsi biber isimlik Yapı’nın sahibi Hakan Boloğlu tarafından kliniklerine getirildiğini söyledi. Kanlı idrar şikayeti olan köpeğin röntgen ve tahlil işlemleri sonrasında mesanesinde taş olduğunu tespit ettiklerini söyleyen veteriner Sayar, hemen hayvanı operasyona aldıklarını dile getirdi. Başarılı geçen operasyonla Köpeğin mesanesinden çok sayıda taş çıkardıklarını belirten Sayar şu ifadeleri kullandı;

“Köpeğin mesanesinden 15 tane 2,5 santim iriliğinde, 40 tane de nohut büyüklüğünde taş çıkardık. Benzeri Türkiye’de görülmemiş bir şey bu. Yaklaşık 1,5-2 santimetrelik bir kesiyle bütün taşları temizleyerek idrar torbasını kapattık. Biber, şu an eski sağlığına kavuştu. Daha önce de benzer ameliyatlar yaptık ancak normalde 2-3 tane taşa rastlıyorduk. Bu taşlar hayvanın içtiği sudan, aldığı gıdadan meydana geldiği gibi, vücut kendi kendine de üretebiliyor.”

Başa dön tuşu