GENEL

İtalya’da benzin istasyonu işletmecileri 48 saatlik greve gidiyor

Grev Salı günü saat 19.00’da (1800 GMT) başlayacak ve Perşembe günü aynı saate kadar devam edecek. Faib, Fegica ve Figisc/Anisa sendikaları, üyelerine bu süre zarfında da self servise izin vermemeleri çağrısında bulundu.
Üç sendika, İtalya’nın benzin istasyonu operatörlerinin “utanç verici bir karalama kampanyasına” ve hükümetin enerji krizindeki hatalı önlemlerine karşı protesto eylemi olarak 48 saatlik bir greve gittiğini söylüyor. Grev Salı günü saat 19.00’da (1800 GMT) başlayacak ve Perşembe günü aynı saate kadar devam edecek. Faib, Fegica ve Figisc/Anisa sendikaları, üyelerine bu süre zarfında da self servise izin vermemeleri çağrısında bulundu. Grev, Başbakan Giorgia Meloni’nin akaryakıt fiyatlarındaki artışla mücadele tedbirlerine bir yanıt olarak geldi. Diğer şeylerin yanı sıra, mali polise muhtemelen haksız fiyat artışları nedeniyle benzin istasyonlarını teftiş etmesi emredildi.

Ayrıca operatörler, pompalarına yükledikleri benzinin fiyatına ek olarak, bölgelerindeki litre başına ortalama fiyatı da yayınlamak zorunda kaldılar. İhlal edenler para cezasıyla karşı karşıya.

Sendikaların grev çağrısına göre önlemler işletmeleri cezalandırırken, müşterilere yardımcı olmuyor.

Ocak ayının başında, aralarında altyapı bakanı Matteo Salvini’nin de bulunduğu bazı önde gelen politikacılar, benzin istasyonlarının fiyat spekülasyonları nedeniyle akaryakıtın yükseldiğini iddia etmişti. Ancak gerçekte benzin ve dizel fiyatları, hükümetin bazı yakıt indirimlerini kaldırması nedeniyle yükseldi.

Benzin istasyonları temel hizmet sağlayıcılar olduğundan, bazı pompaların grev sırasında çalışır durumda kalması gerekecek. Ayrıca doğrudan petrol şirketleri tarafından işletilen benzin istasyonları da grevden muaf tutulabilir.

Başa dön tuşu