GENEL

MGM 46 derece dedi meteoroloji kahini 50: Bu hafta resmen kavrulacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu ile birlikte adeta Türkiye geneli için kırmızı kod verdi. MGM tarafından yapılan değerlendirmelerde sıcaklıkların 46 dereceye kadar çıkacağı yönünde uyarı yapılırken Meteoroloji kahini daha da sıcak olacağını belirterek 50 derecenin görüleceğini söyledi. Gardınızı alın bu hafta kavrulacağız…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’de bu hafta aşırı sıcaklar etkisini gösterecek. Özellik ve kuzey doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öğrenilirken Karadeniz Bölgesi’nde yerel olarak sağanak yağış geçişleri de görülecek. ancak Karadeniz dışındaki diğer bölgeler için sıcaklık alarmı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta gelen sıcak hava dalgası ile birlikte adeta Türkiye yanıp kavrulacak.

BU HAFTA 46 DERECE SICAKLIK GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan yeni değerlendirmelere göre Türkiye’de bu hafta sıcaklık rekoru kırılacak. Kıyı Ege, Marmara’nın batısı, Akdeniz kıyıları mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklığın etkisine girecek. Ayrıca bazı bölgelerde rüzgarda şiddetli olacak. Özellikle İstanbul’un Karadeniz’e kıyısı olan ilçeler için denize girmeyin uyarısı yapıldı. Rüzgarın etkisiyle sıcaklığın hissedilirliği daha da artacak.

METEOROLOJİ UZMANI 50 DERECE OLACAK DEDİ

MGM tarafından yapılan uyarıların ardından meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından Hava durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Türkiye üzerinde iki sıcak hava dalgasının bu hafta çarpacağını söyleyen meteoroloji kahini Kerem Ökten, aşırı sıcak havalara hazırlıklı olmak gerektiğini dile getirdi. Gölgede ölçülen sıcaklığın 46 derece olacağını ancak hissedilen sıcaklığın 50 derecenin üzerine çıkacağını belirten meteoroloji uzmanı, Bu sebeple vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Kerem Ökten özellikle hasta, yaşlı ve çocukların sıcak havada dışarıya çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

İŞTE BAZI İLLER İÇİN HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 38°C

Az bulutlu ve açık

KASTAMONU °C, 31°C

Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 26°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 40°C

Az bulutlu ve açık

Başa dön tuşu