SİYASET

Mustafa Kemal’in askeri değil, hepimiz Mustafa Kemal olmayla mecburuz

DAVARCI GÜVEN TAZELEDİ

 

CHP Niğde Merkez İlçe Örgütü’nün 11. Olağan Kongresi Hüdavent Hatun Sosyal Tesislerinde yapıldı.  Divan Başkanlığına Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin seçildiği kongrede mevcut başkan Kamil Davarcı ile birlikte üç aday yarıştı. Oyların çoğunluğunu alarak güven tazeleyen Davarcı, yeniden CHP Niğde Merkez ilçe başkanı oldu. 

 

2019 TÜRKİYE İÇİN MİLAT

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kongrede yaptığı konuşmada, ülke geneli ve Niğde’nin sorunlarına dikkat çekti, CHP’lilerin bu süreçte yapması gerekenleri anlattı. 

Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2019 yılının bu ülke için bir milat olduğunu ifade etti. 

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ, CHP’NİN İKTİDAR OLACAĞINI GÖSTERDİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı hak, hukuk ve adalet yürüyüşünün, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisiyle geleceğin iktidarı olacağının ışığını gösterdiğini belirterek, “Bu ışık her geçen gün büyüyerek 2019’da sizlerin de emekleriyle mutlaka iktidar olacaktır, bundan hiç şüphem yoktur. Bu yöndeki mücadelede bize düşen görev; kimin ne olduğunu sormadan, geçmişte hangi partiye oy verirse versin, hiç kimseyi ayırmadan oyları CHP’de birleştirecek ilişkiler kurmaktır. Bunun yolu; CHP Genel Başkanı siyasetle ilgili düşüncelerini yansıtacak, biz de alanda çalışacağız. Niğde’de ne yapıldı, ne yapılmadı bunları tek tek halka anlatacağız” diye konuştu. 

 

AKP’YE “DİKİLİ AĞAÇ” YANITI

 

AKP’nin “CHP’nin bir dikili ağacı yok” şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1932 yılında demiryolunu Niğde'ye CHP yaptı. Eğer CHP olmasaydı, Niğde’ye tren bile gelmeyecekti.  Ama onlar ne yaptı? Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’ni Niğde’den çıkardılar. Bir de kürsüye çıkıp utanmadan yalan söyleyerek hızlı teni, Yüksek Hızlı Tren diye pazarlıyorlar. 1942’de Gebere Barajı yapıldığında Orta Anadolunun GAP Projesi deniliyordu. o yoklukta, yoksullukta, dünya savaşının olduğu yıllarda Gebere Barajı’nı Niğde’ye yapan parti CHP’dir. 1946 yılında elektriği getiren partiyiz. Yürüyecek yol yoktu bu memlekette, yol yapan partiyiz. Niğde’de iplik fabrikası Demokrat Parti zamanında açıldı. 1960'dan sonra Çimento Fabrikası, Akkaya Barajı, Şeker Fabrikası ve BİRKO  açıldı. 1992 yılında Niğde Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. DYP- SHP koalisyonu döneminde Niğde Üniversitesi açıldı” dedi. 

 

ASIL AKP’NIN DİKİLİ AĞACI YOK!

 

“AKP iktidarı 15 yılda bu memlekete ne yaptı?” diye soran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “15 yıldır her seçimde Niğde’ye havaalanı yapıyorlar ama havaalanı 2018 yılı bütçesinde de yok. Aladağlardan Akdeniz’e akan Ecemişsuyunu ovaya getireceklerini söylediler, hiçbir şey yapmadılar. Akkaya Barajını temizleyemediler. 2 yıl önce Enerji Endüstri Bölgesi kuracaklarını açıkladılar. Aynı dönemde Karaman başlayan Karaman bitirdi, Niğde’ye çivi çakmadılar.  200 Çinli fabrika kurulacak diye gazetelere manşet yazdırdılar, ne Çinli var ne de fabrika.  Gübre fabrikası kuracaklarını söylediler, 10 yıldır ismi geçmiyor” diye konuştu. Gürer, iktidarın bu ülkeye hayal pazarladığını anlattı.

 

19 MİLYON DOLARLIK HURDAYI 1 LİRAYA PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER

 

Genel Kurul’daki konuşmasında, Etibank’ın Mazıdağı Fosfat tesislerindeki değeri 19 milyon doları bulan 850 ton hurdanın, 1 liraya satılmasına da değinen Ömer Fethi Gürer, “Bu yolsuzluk KİT raporlarına yansıdı. Hurdayı peşkeş çekmişler. Bunların bakış açısı, zihniyeti bu” dedi. 

 

BU TOPRAKLARA ÇOĞU KÖYE CAMİ CUMHURİYETLE GELDİ

 

İktidarın inanç kavramıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ömer Fethi Gürer, “Bunların inanç kavramı da bizimkiyle boy ölçüşemez.  Gezin Niğde'yi Kavuklu’da, Hançerli'de, Kumluca'da, Tırhan'da, Aktaşta, Çarıklı ’da,  Fertek’te, Yeşilburç’ta ,Ovacıkta, Yukarı Kayabaşında…. halen kiliseden dönme camiler vardır. 40 köyde bulunan kiliseler hala sağlamdır, o köylere caminin gelmesi cumhuriyetle olmuştur. Perşembe pazarındaki Ermeni ve Rum kiliselerini bunlar onardı. Bor’daki kiliseleri bunlar onardı. Kiliseleri onaran biz olsaydık, bunlar bize ne derdi? Sungurbey Camii 10 yıldır onarılmadı. Bunların konuştuğuna bakmayın, Niğde’de 52 camiinin imamı yok” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

ABD’NIN HASTALIK YAPAN ŞURUBU İÇİN BENİM ÇİFTÇİMİ MAĞDUR EDİYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında kota sorunu yaşayan pancar üreticilerin sıkıntılarını da dile getirerek, “ Üretim fazlası gerekçesiyle fabrikalar A kotasından alacağı pancarı, c kotasından almak istiyor. A kotası 210 lira, C kotası 110 lira. Üretici ürününü C kotasından sattığı zaman maliyetini bile kurtarmıyor. O nedenle şekerpancarını hayvan yemi olarak kullanıyorlar. Bu ülkeye ABD’nin früktozunu, glikozunu, hastalıklara neden olan şurubunu sokmak için benim çiftçimi mağdur ediyor” şeklinde konuştu. 

 

MÜSLÜMAN KASABI SIRPLARDAN ETİ BİZ İTHAL ETSEYDİK, BİZE NE DERLERDİ?

 

Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de besicilerin destekleneceği yerde, ‘ Müslüman kasabı’ olarak bilinen Sırbistan’dan et ithal ediyorlar. Eğer Sırp kasabından et ithal eden biz olsaydık, bunlar ne derdi bize?” diye sordu. 

 

ÖLÜMDEN ÖTE YOL YOK; DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖZGÜRCE SÖYLEYİN

 

Konuşması sık sık alkış ve tezahüratlarla kesilen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözlerini şöyle tamamladı: “Özgürce düşüncelerimizi söylemeliyiz. Ölümden ötesi yok. Biz Mustafa Kemal’in askeri olmaya değil, Mustafa Kemal olmaya mecburuz”.

 

Yıllarca CHP üyesi olan en yaşlı ve en eski üyelere de plaket verildi..

Başa dön tuşu