GENEL

Yazar Salman Rüşdi New York’ta bıçaklı saldırıya uğradı

Hint asıllı olan Britanyalı yazar ve romancı Salman Rüşdi, New York’ta bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Boynundan bıçak darbesi aldığı aktarılan Salman Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Yazdığı kitaplarla sık sık ölüm tehditleri alan ve protestolara maruz kalan salman Rüşdi, ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının yazarıdır.

Hint asıllı olan Britanyalı yazar ve romancı Salman Rüşdi, New York’ta bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Boynundan bıçak darbesi aldığı aktarılan Salman Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Yazdığı kitaplarla sık sık ölüm tehditleri alan ve protestolara maruz kalan salman Rüşdi, ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının yazarıdır. Yazdığı kitaplarla dünya genelinde çok büyük protestolarla karşılaşan ve sık sık ölüm tehditleri alan Salman Rüşdi, New York’ta düzenlenen bir konferansta sahnede konuşma yaptığı sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Boynundan bıçak darbesi aldığı açıklanan ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. İşte detaylar…

BIÇAKLI SALDIRI

‘Şeytan Ayetleri’ kitabının yazarı olan Salman Rüşdi, yazdığı kitaplarla dünya genelinde büyük protestolar ve ölüm tehditleri alıyordu. ABD’nin New York eyaletinde düzenlenen bir konferansta sahneye çıkan Rüşdi, saldırıya uğradı. Aktarılan bilgilere göre izleyicilerden biri, Salman Rüşdi’nin sahneye çıktığı anlarda bir anda sahneye atlayarak Rüşdi’ye yumruk attı ve ardından da bıçakladı.

İRAN DİNİ LİDERİ ÖLÜM EMRİ VERMİŞTİ

Öte yandan ünlü yazar Salman Rüşdi için yazdığı yazılar sebebiyle 1989 yılında İran’ın dini lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm emri verilmişti. İran dini lideri Ayetullah Humeyni, Rüşdi’nin öldürülmesini emretmiş ve bunun için 3 milyon dolar ödül vadetmişti.

SALDIRGAN YAKALANDI

Salman Rüşdi’ye önce yumrukla saldıran daha sonra da bıçaklayan saldırgan yakalandı. New York polisi ise Salman Rüşdi’nin saldırıda boynundan bıçak darbesi aldığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan Salman Rüşdi’nin hayatta olduğunu söyleyen New York Valisi Kathy Hochul, etkinlik moderatörünün de saldırıya uğradığı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Başa dön tuşu