GENEL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Anayasa değişikliği taslağı için çalışmalara başlıyoruz

Bugün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin başörtüsü ile ilgili Meclis’e sunduğu kanun teklifine de değindi. Bu konuyla ilgili yeni bir çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım’ dedi. Bu konuyla ilgili talimatı veren Erdoğan, Adalet Bakanı tarafından hazırlık yapılacağını söyledi. Bu açıklamaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışının ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, ‘Talimatı aldık. Anayasa değişikliği teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz’ dedi. AK Parti grup toplantısındaki yeni anayasa çıkışının ardından gözlerin çevrildiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘Arkasından bir şey çıkmazsa her türlü desteği veririz’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YENİ ANAYASAYA AÇIKLAMASI

Bugün AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarıoğlu’nun başörtüsü çıkışına d değindi. CHP’nin Meclis’e sunduğu 3 maddelik kanun teklifi ile ilgili yorum yapan Erdoğan, yeni bir teklif sundu. Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği bu konuyla ilgili daha öte bir teklif sunan Cumhurbaşkanı, ‘Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hasssiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP’ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız.’ dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

Açıklamalarına devam eden Erdoğan, ‘Talimatı buradan veriyorum. Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler. Gerisi CHP Genel Başkanı’nın bileceği iştir.’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarından hemen sonra talimatı aldığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişikliği teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ŞARTLI DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki anayasa çıkışına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.’ dedi.

 

Başa dön tuşu