BÜYÜKŞEHİR

Adanalılara zaman kazandıran hizmet

Adanalıların bulundukları yerlere yakın şubelerde ASKİ ile ilgili işlerini halledebilmeleri için açılan ve sayılarının çoğaltılması hedeflenen merkezlerin, vatandaşa önemli zaman kazandıracağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, her iki açılışta da hemşehrilerine hitap etti. Yerli Yerinde Hizmet Projesi kapsamında gerçekleştirilen ASKİ Abone ve Tahsilat Merkezlerinin açılışlarına siyasiler, bürokratlar ve Adanalılar katıldı.

ASKİ ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATIYOR

ASKİ’nin, Büyükşehir Belediyesi için önemine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “ASKİ belediyenin yarısı, ASKİ belediyenin kendisi. ASKİ olmadan belediyeyi düşünmek zaten söz konusu değil. Birilerinin iddia ettiği gibi ASKİ’yi hiçbir yere vermedik. ASKİ burada duruyor, bir yere gittiği yok. Ama ASKİ yıllar yılı yapmadığı hizmetleri yapmaya başladı. Çok kısa sürede ASKİ’yi toparladık ve ayda 15-20 milyon lira açık verir halden, aynı miktarda fazla vermesini sağlar duruma getirdik. Karataş’ta, İmamoğlu’nda, Saimbeyli’de, Ceyhan’da ve çok sayıda başka ilçede hem arıtma, hem su isale hattı, hem de kanalizasyon yapıyoruz. Akkapı, Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde insanlar foseptik çukurlarına mahkum edilmişti. Orada 23 km’lik kanalizasyonun temelini attık. İnsanlar birbirlerinden hortumla su çekiyordu ve içme suyuyla ilgili sağlıksız bir ortam vardı. 21 km de su isale hattının temelini attık. İnşallah yılbaşında bitireceğiz. Bizde bitmeyen proje olmayacak. Adana’nın üçte birinde su yok, 10 ilçemizde arıtma yok. Hepimizin yazın uğrak yeri Pozantı, Tekir, Horzum, Yumurtalık, Karataş’tır… Buralarda ne sağlıklı su, ne de arıtma var. 2020 yılında, Türkiye’de Adana’da arıtmanın, sağlıklı suyun olmaması, suyun geçtiği hattın yarısının asbestli boru, kanserojen olması kabul edilebilir mi?” dedi.

ENGELLİ ANNELERİNİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Devlet ve belediye hizmetlerinin devamlılık istediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Bizden önce başlayan ve millete yararı olan projeleri yeniden başlatarak devam ettiriyoruz, yanı sıra yeni projeler yapıyoruz. 10 yerde kreş, 6 yerde taziye evi yapacağız. Kreşleri artırmalıyız, çok önemli işlevi olan yerler. Yaşlı Yaşam Evi de yapacağız.

Ailelerin engelli yakınlarını da rahat rahat bırakacağı Engelli Yaşam Merkezi projesini hayata geçiriyoruz. Adana’da, Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaşımız var. Türkiye’de engelli yüzdesi 8-9 ama Adana’da bu oran yüzde 14.6’ya çıkıyor. Her 6 kişiden biri engelli ve Allah korusun hiç birimizin yarın ne olacağı belli değil. Engelli evladına bakan bir annenin durumunu düşünün. 24 saat yanında, dibinde durmak zorunda. Evlat bırakılmaz. Bazen babalar ‘bıktım bu işten deyip’ çekip gidebilir ama anne kıpırdamaz evladının yanından. Evlat-anne ilişkisi başkadır. Biz anneleri rahatlatmak için, isterlerse günü birlik, isterlerse haftalık onları misafir edeceğiz. En önemlisi ‘ben öldüğümde çocuğum ne olacak?’ diye düşünmeyecek bu anneler.”

ZAMAN PARADAN ÖNEMLİ

ASKİ Abone ve Tahsilat Merkezlerinin, vatandaşa önemli zaman kazandıracağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Hayal Park’tan ASKİ’ye gitmek isteyen bir vatandaşımızın, toplu taşıma aracını bekleyip, işini halledip dönmesi yaklaşık 4 saatini alır.  Zaman dünyada paradan önemlidir. Zamanı iyi kullanamayan hiç kimsenin başarılı olma şansı yok.

Sizin zamanınızı almayalım, 4 saatinizi size verelim istedik.

Bir de Sarıçam’da böyle bir merkez açıyoruz. Orada vatandaşın işi daha zor. Merkeze uzak. Vatandaşımın, yaşlının, çocuğunu bırakamayan annenin rahat rahat gelip su parasını yatıracağı yerler açacağız. Burada şu anda 270 bin kişiye hizmet vereceğiz. Vezne ve abone işlemleri yapılacak. Türkiye’deki bazı illerin nüfusundan daha fazla insana hizmet verilecek” diye konuştu.

SU YÜZDE 20 UCUZLUYOR

ASKİ olmazsa, belediyenin hizmet yapmakta zorlanacağını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “ Hala ASKİ’den destek alıp belediye işçisinin parasını ödüyoruz. Nisan’ı saymazsanız, göreve geldiğimizin 5. ayındayız. 6 ayda işçisine maaşını zamanında ödeyen bir belediye olacağımıza dair söz vermiştik. Onu gerçekleştireceğiz inşallah.

Çok çalıştınız, birlikte uğraştık ve kardeşiniz olan Zeydan Karalar’ı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Sizi verdiğiniz oydan dolayı asla pişman etmeyeceğiz. Ben az söz veren, söz verirken tedbirli davranan bir adamım. Ola ki bir zorluk olur, sözümüzü gerçekleştiremeyiz, mahcup olmayalım diye. Ben mesela  suyu ucuzlatacağımı söyledim. Biz hemen mayıs ayında meclise getirecektik.  ‘ASKİ, belediye iflasta, 3 kademede suyu ucuzlatalım’ dedik. ‘Hayır tek kalemde yüzde 30’ denildi. ‘Her kaleme zam geldiği için böyle tek kademede yüzde 30 yaparsak kilitleniriz’ dedik. Sonuçta kasımda yüzde 20 ucuzlatıyoruz. Biz kardeşlerimize söz verdik, kasımda suyu yüzde 20 ucuzlatacağız.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GERÇEĞİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bizim öyle bir önderimiz var ki, eşi emsali yok. Ona yüz yılın lideri diyorlar ama Mustafa Kemal Atatürk 100 bin yılın lideri. Sonsuza kadar onun yeri dolmayacak.

‘Size ilmi, fenni bırakıyorum. Benim görüşlerim ilimle, fenle, bilimle ters düşerse, bilimi tercih edin’ diyor. Bu insanı eleştirmek hiç kimsenin haddi değil arkadaşlar. Bu kadar uzağı görebilen biri, bu kadar deha olmasaydı, 100 yıl önce ülkemizi yedi düvelden kurtarıp bize bağımsız ve çağdaş bir Cumhuriyet kuramazdı.

Bizim iki önemli dini bayramımız var ve onları büyük bir sevinçle, mutlulukla kutluyoruz. 5 tane de önemli ulusal bayramımız var. Bunların en önemlisi de Cumhuriyet Bayramıdır. Çünkü diğerleri Cumhuriyetle taçlanmıştır. Dolayısıyla biz belediye başkanı olduktan sonra Cumhuriyet Bayramlarımızı hep coşkuyla kutladık. Hep şunu duyarım; ‘Cumhuriyet sadece sizin mi kardeşim?’ Evet, elbette sadece bizim değil. Cumhuriyet hepimizin ama ne yazık ki kutlamalara hep biz önderlik ediyoruz. İstiyoruz ki her siyasi partinin ferdi, Cumhuriyet Bayramı’nı  diğer milli bayramları bizim kadar coşkulu kutlasın ve katkı koysun.

Onlara da buradan davetimi iletiyorum.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA ÇAĞRI

29 Ekim’de, saat 18.30’da Büyükşehir Belediyemizin önünde toplanacağız, Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyeceğiz. Bence Türkiye’nin en iyi seslerinden biri olan Göksel’in konserini saat 20.00’de gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı büyük coşkuyla kutlayacağız.”

Başa dön tuşu