ÜNİVERSİTE

Türk ve Azeri Akademisyenler Anma Konserinde Bir Araya Geldi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, Azerbaycan’ın Gence ve Berde şehirlerinde füze saldırısında hayatını kaybedenler için anma konseri düzenledi. Türk ve Azeri akademisyenlerin verdiği ve online canlı yayınlanan konser bir çok ülkeden izleyenlerin beğenisini topladı.

 

Anma konseri, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarının yeni yapılan Beyaz Salonda gerçekleştirildi.

 

Anma Konseri Çeşitli Ülkelerden de Online İzlendi

Covid-19 pandemi süreci dolayısıyla minimum seyirci ile gerçekleşen anma konseri Çukurova Sanat Girişimi tarafından youtube üzerinden canlı yayınlandı.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve dayanışmayı temsil eden anma konseri Can Özhan ile Samir Mirzayev tarafından gerçekleştirildi. Oda müziği repertuvarlı konser çeşitli ülkelerden de online izlenerek yoğun beğeni topladı.

 

Öğrencilerle Pandemi Kuralları Kapsamında Masterclas Yapıldı

Ayrıca konser solistlerden Keman Sanatçısı Can Özhan, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Ana Sanat Dalı öğrencileriyle, randevulu sistemle masterclass da gerçekleştirdi. Masterclass sonucunda öğrenciler Can Özhan'ın elinden katılım belgeleri alarak anı fotoğrafı çekildi.

Konservatuvarın öğrenci performansını çok beğenen Can Özhan Akdeniz Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarları arasında daha nice güzel ortak projeler gerçekleştirmek istediğini belirtti. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ulviyye Güler de konser sonunda Can Özhan'a katılımından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Başa dön tuşu