ÜNİVERSİTE

ALANINDA UZMAN HEKİMLERİ ÇUKUROVA’DA BİR ARAYA GELDİ

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı ve 3 gün süren kongre de 3 ayrı salonda mide hastalıkları, kolon ve rektum hastalıkları, proktolojik hastalıklar konusunda çeşitli sunumlar yapıldı son gelişmeler aktarılarak bilgi alışp verişinde bulunuldu.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ömer Alabaz Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada,2003 yılından bu yana önceleri Ulusal ve Uluslararası katılımlı Koloproktoloji Kongresi olarak düzenledikleri kongrenin son 3 senedir Gastro-İntestinal Cerrahi Hastalıkları Kongresi ismi ile düzenlendiğini belirtti.

 

Kongre’ye birçok Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Eğitim hastanelerinden öğretim üyelerinin konuşmacı olarak bilimsel destek verdiğinin altını çizen Alabaz, bilimsel toplantılarda mide, İnce ve kalın bağırsak, rektum ve anal bölgenin selim ve kanser hastalıklarında cerrahi tedavileri yanında gastroenteroloji/medikal onkolojik tanı ve tedavilerinin de multidisipliner olarak tartışılacağı ana başlıklarında bilimsel programda yer aldığına işaret etti.

 

Alabaz ayrıca toplantılarda gastrointestinal cerrahi alanda en son modern yönemlerin, laparoskopik, robotik ve endoskopik olarak sunulacağını da sözlerine ekleyerek,asistan ,uzman ve hemşire arkadaşlar için de eğitim kurslarının programda mevcut olduğunu ifade etti.

 

Değerli katılımcı hekimlerin bu etkinliklere verdiği bilimsel desteklerin kongrenin mükemmel düzeyde gerçekleşmesini sağlayacağına yürekten inandığına işaret eden Ömer Alabaz, Adana'nın en güzel mevsiminde katılımcı misafirleri bu önemli kongrede ağırlamaktan aramızda memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

Prof. Dr. Ömer Alabz’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Emin Uğur Erkoçak ve Prof. Dr. Ömer Alabaz’ın yaptığı sunumunu ise Doç. Dr. Gül Dağlar’ın gerçekleştirdiği açılış konferansı yapıldı. 

 

Başa dön tuşu