BÜYÜKŞEHİR

Adana’da karaciğer yetmezliği olan hastaya bir saatte organ bulundu

Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve acil organa ihtiyacı olan hastaya Bir saat sonra organ bulundu. Trabzon’dan özel uçakla getirilen organ durumu kritik olan hastaya nakledildi.

Karaciğer yetmezliği sebebiyle Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaklaşık 1 saat içinde organ bulundu. Durumu kritik olan genç için Trabzon’dan özel uçakla getirilen organ başarılı ameliyatlar nakledildi.

Osmaniye’de yaşayan 16 yaşındaki P.D.’ye Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Durumu kritik olan genç için acil nakit kararı alındı. Bunun üzerine gencin bilgileri Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi’ne girildi.

1 saat içinde organ bulundu

Gencin bilgilerinin sisteme girilmesinin ardından yaklaşık 1 saat sonra Trabzon’da Beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir kişinin karaciğeri P.D.’ye uygun çıktı. Bunun üzerine özel uçakla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar başkanlığındaki ekip Trabzon’a hareket etti. Yaklaşık 12 saat süren ameliyatla Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Çetinkünar, Op. Dr. Sefa Özyazıcı, Op. Dr. Adnan Kuvvetli, Op. Dr. Cihan Gökler, Dr. Basrican İnce’nin de yer aldığı ekip Trabzon’dan getirilen karaciğeri Gence nakletti.

Hastanede tedavisi devam ediyor

Organ nakli yapılan ve servise alınarak Tedavisi devam eden P.D. yaptığı açıklamada, Sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu söyledi. Genç açıklamasının devamında ise “Sonradan öğrendiğime göre 1 saatte bana uygun organ bulunmuş. Bu süre organ nakli için mucizevi bir durummuş. Bağışı yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Ömür boyu onlar ve kaybettikleri yakınları için dua edeceğim.” dedi.

Başa dön tuşu