GENEL

Abdullah Gül Milli Bayramlara Katılmadığına Dair İddialara İlk Defa Yanıt Verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sosyal medya hesabında, hakkında çıkan 'Milli bayramlara katılmıyordu' haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül 2007 yılında göreve başladı. Yedi yıl boyunca kesintisiz bir şekilde görevini sürdüren Abdullah Gül 2014 yılında koltuğunu Recep Tayyip Erdoğan’a devretti. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin sıklıkla gündeme gelen milli bayram kutlamalarına katılmadığına dair iddialar sonrası Abdullah Gül ilk defa açıklama yaptı.

”Kasıtlı Olarak Yalan Söylemek Ahlaki Bir Sorun”

Twitter hesabından video paylaşımında bulunan Abdullah Gül milli bayramların kutlamalarına katılmadığına ilişkin haberlere tepki gösterdi. Gül açıklamasında ” Kasıtlı olarak yalan söylemek ahlaki bir sorundur. Benim Cumhurbaşkanı olduğum süre boyunca milli bayramlara katılmadığım ve Anıtkabir ziyaretlerinde bulunmadığıma ilişkin aleyhime birçok haber yapıldı. Bunları yalanlamayı zül kabul ettim. Ne zaman ki hiç ummadığım kişiler bu haberlere inanmaya başlayınca o zaman bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldım. Görevim boyunca sadece Kırgızistan gezisi sonrası yaşadığım iç kulak kanaması nedeniyle bir defa 30 Ağustos kutlamasına katılamadım. Böyle bir insani meseleyi bile aleyhimde kullananları size havale ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Abdullah Gül Katıldığı Bayram Kutlamalarının Görüntülerini Paylaştı

Abdullah Gül videonun altında kendi sitesinin linkini vererek Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca katıldığı milli bayramların fotoğraflarını paylaştı.

Başa dön tuşu