GENEL

Bursa TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? Bursa TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru ekranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan sosyal konut projesi ile ilgili meraklı bekleyiş devam ediyor. TOKİ ucuz sosyal konut projesi için vatandaşlar bir hayli heyecanlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek olan açıklama öncesinde il il sosyal konut projesi araştırmaları başladı. TOKİ ucuz sosyal konut başvuruları ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılırken Bursa TOKİ ucuz sosyal konut başvuruları ile ilgili de araştırmalar sürüyor. Başvuru detayları ve başvuru şartları merakla araştırılıyor.

TOKİ ucuz sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Vatandaşların merakla beklediği açıklama için geri sayım sürerken detaylar merak konusu oldu. Bursa TOKİ sosyal konut başvuruları ile ilgili de tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Bursa TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? TOKİ Bursa sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak, kura çekimi ne zaman? Bursa TOKİ sosyal konut başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar…

BURSA TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla TOKİ sosyal konut projesi detayları belli oldu. Bursa2da da konut inşa edilecek olan proje kapsamında başvurular yarın başlıyor. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Bursa’da 8 bin 650 konut inşa edilecek. İlk etapta konutların azami 2 yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında başvurular yarın başlıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya’da inşası başlayacak olan konutlar için başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü alınmaya başlanacak ve Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

– Proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden, proje il nüfusuna kayıtlı kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış ve 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları söz konusu projeye başvuru yapabilecek.

-Proje kapsamında bir haneden tek kişi başvuru yapabilecek.

-Projeye genç kategorisinde 1991 Eylül ayından sonra doğanlar başvuru yapabilecek.

-Aylık hane halkı geliri İstanbul için net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olacak.

 

 

Başa dön tuşu