BÜYÜKŞEHİR

Coğrafyamızda nice yıllara birlikte ulaşmayı diliyorum

2018 yılı içeride ve dışarıda mücadelelerle geçirilmiş, Türkiye türlü oyunlarla bir tehdit kuşağının ortasında bırakılmak istenmiş, milli bekamızı yıkmak, milli birliğimizi yok etmek isteyenler her dönem olduğu gibi bu dönemde de geri durmamıştır.

Türk Milleti tüm bu olumsuzluklara göğüs germiş, küresel hesap ve planlara kendi istikbalini çiğnetmemiş, dik duruşundan taviz vermemiştir.

Milli şuurun uyanık, milli bilincin açık olduğu 2018 yılı, milliyetçi ve üretken belediyeciliğin yılı olmuş, Adanalı hemşerilerimize en ücra köşedeki vatandaşının dahi ihtiyaçlarından haberdar olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet sunulmuştur.

Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’da, 2019 yılına girerken beş yıllık hizmet süremizde yılların ihmal edilmişliğini giderip, 21. Yüzyıla yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız 2018 yılı itibariyle belediyeciliği kamu hizmetçiliği olarak gören bakış açımız, yaradılanların en şereflisi olan insana hizmet etmenin verdiği sorumlulukla, oyun ve eğitimin iç içe olduğu, estetik ve fonksiyonel oyun aletleriyle donatılan 15 ilçede 290 oyun parkını ve yaklaşık iki milyon metrekare yeşil alanı kente kazandırdık.

Bunlarla birlikte yeni köprüler ve bulvarlarla hemşerilerimiz ile aramızdaki gönül bağını güçlendirdik. Sular Mevkiini Orhan Kemal Bulvarı’na bağlayacak olan köprü çalışmamız, Girne Köprüsü üzerindeki yol genişletme hamlemiz ile Yüreğir’i kıymetlendirmek noktasındaki samimi duruşumuzu hizmete dönüştürdük, kent içi ulaşım problemine köklü çözümler getirdik.

Adnan Menderes Sahil Yolu’ndaki rekreasyon projemizle, göl manzaralı piknik keyfi yaşatan Mangal Park ve Beyaz Evler Çamlığındaki düzenlemelerimizle hemşerilerimizin yüzünü güldürdük.

Adana için, kentimizin gelişmesi ve hemşerilerimizin refah toplumuna katılımı için var gücümüzle çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık.

2019 yılı, yeni başlangıçların, ikinci beş yıllık hizmet süremizin yılı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle varlıkları, destekleri ile her daim manevi güç kaynağımız olan Adanalı hemşerilerim başta olmak üzere aziz Türk Milleti’nin yeni yılını tebrik ediyor, sağlıkla, huzurla, kaos ve kargaşadan uzak, vatan coğrafyamızda nice yıllara birlikte ulaşmayı diliyorum.

 

Başa dön tuşu