YAŞAM

Tırnaklarınızın ve dişlerinizin sararmasından şikayetçiyseniz çözüm burada

Sodyum bikarbonat, yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan, dünya çapında yaygın olarak tanınan bir üründür. Ancak sadece mutfak uygulamaları için yararlı değildir, çünkü ev içi kullanımlara ek olarak, kabartma tozu başka sağlık yararları da sunar.

Kabartma tozu ile yapabileceğiniz her şeyi bilmek ister misiniz? Bu ürün için 20 farklı kullanım önerisi görmek için listemize göz atın!

Meyve ve sebze dezenfektanı

Hem meyve hem de sebzeler, sağlığa zararlı olabilecek çeşitli elementler içerir. Ve kabartma tozu, tüm bu unsurları meyve ve sebzelerden tam olarak çıkarmaya hizmet eder. Bunu yapmak için, iki bardak su ve bir çay kaşığı kabartma tozu içeren bir kaseye daldırın. Sebzeleri karışıma daldırmak yerine sünger de kullanabilir, karışıma batırabilir ve ardından ovalayabilirsiniz.

Halı ve kilimleri temizleyin

Halı veya kilimlerinizde birden fazla leke varsa, bunları kabartma tozu kullanarak çıkarabilirsiniz. Bu üründen bir miktar halının üzerine serpmeniz, sıcak suyla ıslatmanız ve bir gece bekletin. En iyi sonuçlar için vakum yapabilirsiniz. Ve eğer kiri çıkarmak zorsa, bu prosedürü gerektiği kadar tekrarlamanız yeterlidir.

Ağız kokusuyla mücadele edin

Ağız kokusu gerçekten çok hoş olmayan bir şey olabilir. Bu sorundan kurtulmak için dişlerinizi düzgün ve düzenli bir şekilde fırçalamanız gerekir, ancak aynı zamanda gargara da yapmanız gerekir. Ve kabartma tozu kullanarak mükemmel ve çok uygun fiyatlı bir ev yapımı gargara elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için yarım çay kaşığı karbonatı ılık suda seyreltmeniz yeterli! Bu solüsyonla duruladıktan sonra nefesiniz çok daha taze olacak ve bu durulama antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikler içeriyor.

Doğal deodorant

Marketlerde satılan deodorantlardan sıkıldınız mı, daha doğal bir alternatif mi arıyorsunuz? O halde kabartma tozunun sunduğu bu avantajdan yararlanmalısınız. Tek yapmanız gereken suda biraz kabartma tozu eritmek, solüsyonda bir bez veya süngeri nemlendirmek ve ardından koltuk altlarınıza sürmek. Bikarbonat sadece kötü kokuları engellemekle kalmaz, aynı zamanda antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere de sahiptir.

Hava temizleyici

Kim saf bir ortamın tadını çıkarmak istemez ki? Elbette mağazalarda çok çeşitli hava temizleyicileri bulabileceğinizi biliyoruz. Ancak sorun şu ki, bu tür ürünler kötü kokuları ortadan kaldırmayı başaramıyor ve -aksine- bir dizi toksik kökenli bileşen içermesinin yanı sıra sadece onları gizliyor. Bu nedenle mükemmel bir alternatif, kabartma tozu kullanmaktır, çünkü bu ürün kötü kokuları gizlemez, aksine tamamen ortadan kaldırır.

Giysi ağartıcı

Dünyada çok sevdiğimiz bir giysinin yıllar içinde lekelendiğini veya sarardığını görmekten daha kötü bir şey yoktur. Kabartma tozu bu sorunu çözmek için harika bir üründür. Nasıl kullanılır? Normal yıkama programınızda kullandığınız ürüne bir bardak kabartma tozu ekleyin ve çamaşır makinesini çalıştırın. Alkali bazlı bir ürün olduğu için tüm lekeleri çıkaracak ve giysilerinizin kumaşlarını beyazlatacaktır.

Banyo temizliği

Piyasada banyoları temizlemek için çok çeşitli ürünler var, ancak her zaman istediğimiz gibi beyaz ve parlak görünmesini sağlayamıyoruz. Hal böyle olunca da bu lekeleri çıkarmak ve dezenfekte etmek için kabartma tozu denemelisiniz. Sadece biraz karbonatı suyla karıştırın, tüm yüzeyleri ıslatın – tuvaletten fayanslara kadar – 20 dakika bekleyin ve ardından çıkarın. Parlak bir sonuç alacaksınız!

Çatal bıçak takımı üzerindeki lekeleri çıkarın

Bazı çatal bıçak takımı türleri yıllar içinde oldukça lekelenme eğilimindedir. Ama rahat olun, yenilerini almak için onlardan kurtulmanıza gerek yok. Çünkü kabartma tozu kullanarak bu lekeleri çıkarabilirsiniz. Ürünü sıcak su ile karıştırın, çatal bıçakların üzerine dökün ve hareket etmesine izin verin. Tüm çatal bıçaklarınızın bir kez daha güzel ve parlak görüneceğini göreceksiniz!

Rahatlatıcı

Hiç eve gidip rahatlamak istediğiniz stresli iş günlerinden birini yaşadınız mı? Eh, bu durumlarda, kabartma tozu sayesinde küveti doldurabilir ve evde kendi spa’nızı oluşturabilirsiniz. Banyonun sıcak suyuna bu üründen biraz (30 gram yeterlidir) serpin ve sadece arkanıza yaslanın ve rahatlayın. Tamamen yenilenmiş hissedeceksiniz!

Diş fırçasını dezenfekte edin

Diş fırçasını almak, üzerine diş macunu sürmek ve dişlerimizi fırçalamak çoğumuz için çok yaygın bir davranıştır. Diş fırçasını günde birkaç kez ağzımıza götürdüğümüz için sık sık dezenfekte edilmesi gerektiğini hatırlamadan bile bu işlemi günlük olarak yapıyoruz ve bu da büyük bir bakteri birikimine neden oluyor. Fırçanızı temizlemek için su, sirke ve kabartma tozunu bir bardakta karıştırmalı ve ardından diş fırçanızı 30 dakika boyunca bu bardağa batırmalısınız. Bununla tamamen temiz ve dezenfekte edilmiş bir fırça alacaksınız.

Böcek ısırıklarının tedavisi

Eczanelerde böcek ısırıklarını tedavi etmek için çok çeşitli kremler bulabiliriz. Bu kremlerin çoğunun kısmen kabartma tozundan oluştuğunu biliyor muydunuz? Tahriş olmuş cildi, sokmaları ve böcek ısırığının neden olduğu her türlü rahatsızlığı tedavi etmek için harikadırlar. Ev yapımı bir çözüm oluşturmak için kabartma tozunu suyla karıştırıp doğrudan etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Her durumda, ılımlı kullanım öneririz.

Yemek ve tencere yanana kadar ateşte tencereyi kim unutmadı ki sizin de başınıza gelmiştir! Ancak o tavayı çöpe atmadan önce temizlemek için kabartma tozu kullanabilirsiniz. Bunun için biraz su kabartma tozu ile kaynatın ve tencerenin yanmış yüzeylerine dökün. Gerekirse prosedürü tekrarlayın.

Ayakkabılarınızı yenileyin

Ayakkabılarınız sık kullanımda çok hoş olmayan ve giderilmesi zor olan kokuları dışarı atabilir. Ancak pahalı ve çoğu zaman işe yaramaz ürünlere para harcamak yerine, her iki iç tabana iki çay kaşığı kabartma tozu serpmeyi deneyin, sonra onları yerleştirin ve ayakkabılarınızın içinde oturmasına izin verin. Birkaç dakika içinde tazelendiklerini ve kötü kokunun tamamen yok olduğunu göreceksiniz!

Mide ekşimesi ile savaşın

Birçok insan mide ekşimesi ve mide reflü problemlerinden muzdariptir. Bu terimlere aşina değilseniz, boğazınızdan midenize kadar gidebilen yanma hissini ifade etmek için kullanılırlar. Genellikle yediğimiz yemeklerin türünden kaynaklanan çok yaygın bir sorundur. Bir bardak suya bir çay kaşığı kabartma tozu koymayı deneyin, iyice karıştırın ve için. Mide ekşimesinin mucizevi bir şekilde kaybolduğunu göreceksiniz!

Lezzetli bir omlet hazırlayın

Omletleri herkes sevmez ve bazı insanlar onları sever ama yağlı veya ince olmasını istemezler. Daha büyük, daha sulu bir omlet oluşturmak için kabartma tozu kullanabilirsiniz. Nasıl? Oldukça basit. 3 yumurta karışımına yaklaşık yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra geleneksel şekilde hazırlayın ve çok daha büyük bir omlet elde edin. Bunun nedeni, kabartma tozunun omleti daha kabarık hale getiren sodyum kabarcıkları oluşturmasıdır!

Tencereleri temizleyin

Vay canına, bu herkesin bir noktada yüzleşmesi gereken bir sorun: Günlük temizlik rutininizde zor ama gerekli bir görev olan lavabo ve bulaşık makinesi giderlerini temizlemek. İşinizi kolaylaştırmak ve ayrıca pahalı ve her zaman etkili olmayan ürünler satın almaktan kaçınmak için kabartma tozu kullanabilirsiniz. Biraz karbonatı kaynar su ve sirke ile karıştırın, ardından kanalizasyona dökün. 10 dakika sonra giderlerinizin tamamen temizlendiğini ve tıkanmadığını göreceksiniz.

Kötü kokuları ortadan kaldırın

Bulaşıklarınızı yıkamak için çöp öğütücü içeren modern bir lavabonuz varsa, belirli durumlarda çok hoş olmayan kokuları dışarı atabileceklerini zaten fark etmişsinizdir. Bu sorunları önlemek için şunları yapabilirsiniz: önce biraz su kaynatın ve makineye dökün, yaklaşık bir dakika bekleyin, ardından 1/4 oranında kabartma tozu alın, onu da makineye dökün ve birkaç dakika çalışmasına izin verin. . Yaklaşık 10 dakika geçmesine izin verin ve ardından içine bir bardak sirkeyi de dökün. Bazı kabarcıklar göreceksiniz, ancak bu tamamen normaldir. Son adım, musluğu açmak ve suyun akmasına izin vermektir. Sonuçlar harika olacak!

Dişlerinizi beyazlatın

Herkes kahve, çay veya bir bardak gazlı içecek içmeyi sever… Ama sorun şu ki bu tür ürünler zamanla dişlerinizi lekeleyebilir. Ancak dişçiye gitmekten kaçınmak ve pahalı beyazlatıcılar almak zorunda kalmamak için kabartma tozu ile bir çözüm deneyebilirsiniz. Yarım yemek kaşığı karbonatı bir bardak suda eritin ve fırçalarken dişlerinize uygulayın. Sahip olduğunuz lekelerin türüne bağlı olarak kabartma tozu paha biçilmez bir yardımcı olacaktır.

Sarı tırnaklara veda edin

Ne yazık ki, çok sayıda kadın kalıcı olarak tırnaklarını renkli oje ile boyama ihtiyacı ile yaşıyor. Sarı tırnakların dramı birçok kadının hayatında çok ciddi bir sorundur. Hayatının geri kalanında kendini boyamak zorunda kalmamak için biraz karbonatı hidrojen peroksit ile karıştırmayı dene. Ardından bu solüsyonu tırnaklarınıza sürün ve sarı tırnakları sonsuza kadar unutun.

Koltuk altlarını beyazlatın

Son anda sizi kumsala mı davet ettiler, çok beğendiğiniz bikiniyi giymeyi ve aynı zamanda kararmış koltuk altlarınızı kapatmayı bilmiyor musunuz? Sorun değil, çözüm çok basit. Bir kase alın, biraz karbonatı suyla karıştırın ve koltuk altlarınızı bu solüsyonla bir dakika ovalayın. Ürünü yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından hafif ılık su ile durulayın. Daha etkili sonuçlar elde etmek istiyorsanız, bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Sodyum bikarbonat dünya çapında bilinen ve kullanılan bir üründür. Özellikle de mutfakta yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, bilinenin aksine, sadece mutfak uygulamaları için kullanılmamaktadır. Mutfaktaki faydalarına ek olarak, çeşitli yönlerden sağlığa da yararlıdır. Karbonatla yapabileceklerinizi bilmek ister misiniz? Listemize bakın ve karbonatı kullanmanın 20 farklı yolunu keşfedin!

Başa dön tuşu