BÜYÜKŞEHİR

Zihinsel engellilerin paraşüt heyecanı

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü’nün (AHAS) düzenlediği etkinlikte 20 zihinsel engelli çocuk, deneyimli pilotlar eşliğinde ilk defa gökyüzünde süzülmenin heyecanını hti. 
 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda merkez Çukurova İlçesi Kabasakal Mahallesi Rüzgarlıtepe mevkiinde piknik havasında gerçekleşen etkinlikte AHAS Başkanı Güner Akkaya ve 8 yamaç paraşütü pilotu, 20 zihinsel engelli çocuk ile ailelerini misafir etti.

 

Down sendromlu ve otistik çocuklar, yamaç paraşütü sporuna gönül vermiş pilotlar eşliğinde tandem atlayışlar yaptı. Seyhan Baraj Gölü semalarında süzülen zihinsel engelli çocuklar, uçmanın tarifsiz heyecanını yaşadı. Zihinsel engelli çocuklar, uçuş etkinliğinin ardından aileleriyle birlikte Rüzgarlıtepe’de mangalda pişirilen kebaplardan yiyerek,  güzel bir gün geçirdiler.  
 

 

AHAS Başkanı Güner Akkaya, engellileri yamaç paraşütüyle uçurmayı 2010 yılından beri sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettirdiklerini belirtip, bu faaliyete son 4 yıldır tam destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

Başa dön tuşu