VALİLİK

Uluslararası Adana lezzet Festivali’ne 500 gün kişinin katılması bekleniyor

Adana Valiliği tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 500 bin kişinin katılması bekleniyor.

Adana’da 7-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için hazırlıklar devam ediyor.  Adana Valisi Süleyman Elban, sayılı günler kalan festival için yaptığı açıklamada Adana’daki otellerin dolduğunu civar illerin otellerinde de yoğunluk yaşandı bilgisini aldıklarını söyledi.

500 bin kişinin katılması bekleniyor

Bu yıl Adana’da 7-8-9 Ekim tarihleri arasında 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali düzenlenecek. Adana Mahallesi Süleyman Elban Festival öncesinde yaptığı açıklamada 500 bin kişinin katılımını beklediklerini dile getirdi. Merkez Park’ta düzenlenecek olan Festival öncesinde kentteki otellerinde olduğunu belirten Vali Elban, “Hazırlıklarımız bitti. Alandaki hazırlıklarda bitmek üzere. Gelecek konuklarla ilgili bir problem yok, teyitleşildi. Geçen seneki yoğun katılım ve içeriğin üzerine yeni içerikler ilave ederek, katılımın daha da artmasını bekliyoruz. Keyifli bir festival olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla da bu keyfi, lezzeti arttıracak her türlü etkinlik ve hazırlıkları yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Adana mutfağı ve sokak lezzetleri tanıtılacak

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı festivale bu yıl ilginin daha yüksek olması bekleniyor. Festival kapsamında Adana mutfağı ve Sokak Lezzetleri dünyaya tanıtılacak. 5 farklı kategoride genç şefler yarışmasının da düzenleneceği Festival kapsamında konserler ve eğlencelerde olacak.

Başa dön tuşu