GENEL

Karaisalı Belediyesi 30 Bin Adet Lavanta Fidesi Dağıttı

Karaisalı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlara lavanta fideleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın bizzat katıldığı dağıtım töreninde vatandaşlara 30 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı.

Karaisalı Belediyesi olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Lavantanın ilçemizde dikim ve üretimini teşvik etmek amacıyla bu fideleri vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Üreticilerimize desteklerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. Dağıttığımız lavantalar olgunlaştığında üreticilerimize belediye olarak arı kovanları dağıtacağız. Dağıtacağımız arı kovanları ile vatandaşlarımız lavanta balı üretecekler. Ayrıca ilçemizin simgesi haline gelen ve her yıl on binlerce turistin uğrak mekanlarından birisi olan Varda Köprüsü çevresine belediye olarak lavanta fidesi diktik. Varda Köprüsü’ne diktiğimiz lavantalar ile tarihi alanda turizm çeşitliliğini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başa dön tuşu