GENEL

Kandil’e hava harekatı: 140 km derinlikteki 16 mağara imha edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’ta yaptığı açıklama ile Kandil’e hava harekatı düzenlendiğini kamuoyuyla paylaştı. Terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta 16 terörist mağarasını imha ettiğini bildirdi. TSK’nın başarılı operasyonu hakkında bilgi aktaran Akar, ‘PKK Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir’ dedi.

Şırnak’ta düzenlenen bir programa katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini aktardı ve terörle mücadelede kararlılık mesajları verdi. TSK’nın 2 gün önce sınır ötesi operasyon düzenlediğini duyuran Bakan Akar, 27 Eylül tarihinde 140 km derinlikteki 16 mağaranın imha edildiğini açıkladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI’NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

Şırnak’ta ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programına katılan ve burada çok önemli açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’nın 2 gün önce düzenlediği sınır ötesi operasyon hakkında da bilgi verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Asos’ta 140 km derinlikteki 16 terörist mağarasını vurduğunu söyleyen Akar, ‘Bizim herhangi bir işgalimiz söz konusu değil. Türkler ve Kürtler kardeştir, biz biriz ve beraberiz. Tek yumruğuz, tek gücüz.’ dedi.

‘PKK KÜRT KARDEŞLERİMİZİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR’

Türk ve Kürt kardeşliğini bozmak isteyenlerin sadece bugün değil geçmişte de bu tür teşebbüsleri olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı, ‘Bugüne kadar direndik, direnmeye devam edeceğiz. Bütün şehitliklerde Kürt, Arap, Türk yan yana yatıyor. Canımızı beraber ortaya koyduk. Fitneye fesada su taşımayalım. PKK hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, DEAŞ da Müslümanların temsilcisi değildir.’ ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

Son dönemde Yunanistan tarafından gelen provokatif eylemler ile ilgili de konuşan Bakan Hulusi Akar, Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı son derece saldırgan tavırlar sergilediğini belirtti. Türkiye’nin görüşmeler yoluyla çözüm peşinde olduğunu söyledi ve ‘Maalesef Yunanistan kötü komşu niteliğinde, işleri kışkırtmak istiyor. Aklı selim sahibi Yunanlıların bunlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ege’deki zenginliklerin barışçıl şekilde paylaşılmasını istiyoruz.’ dedi.

 

Başa dön tuşu