GENEL

Hane geliri nedir? Hane geliri ne demek? Hane halkı net gelir hesaplaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında açıklanan TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili araştırmalar devam ederken Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Ucuza konut sahibi olmak isteyenler TOKİ sosyal konut projesine başvuruları araştırıyor. Projeye başvuru için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar arasında aylık hane geliri de var. Aylık hane geliri ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor.

TOKİ sosyal konut projesine başvuru şartları arasında aylık hane geliri şartı da bulunuyor. Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen detaylardan biri olan aylık hane geliri şartıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, hane geliri nedir? Hane geliri ne demek? Hane halkı net gelir nasıl hesaplanır? Kimleri kapsıyor? İşte tüm merak edilenler…

HANE GELİRİ NEDİR?

Hane geliri, resmi kayıtlarda aynı ev içerisinde oturan kişilerin elde ettiği toplam gelirdir. Buna örnek olarak resmi kayıtlarda bir evde anne, baba ve 1 çocuk yaşıyorsa ve bunlardan her biri 5 bin 500 TL asgari ücretle çalışıyorsa 5.500 TL 3 ile çarpılır ve ortaya hane geliri çıkar.

HANE GELİRİ HESAPLAMA

TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyenler için hane geliri şartı bulunuyor. İstanbul2da hane geliri 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olan herkes bu projeye başvuru yapabilecek. Bir evde yaşayan anne, baba ve 1 çocuk için hane geliri hesaplamasında her birinin asgari ücret 5.500×3’ten toplamda hane halkı geliri 16 bin 500 TL olur.

BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları şöyle;

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

– Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmek veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak.

– Projeye başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması, TOKİ’den daha önce ev sahibi olmamak.

– İstanbul için (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç) aylık hane halkı gelirinin en fazla 18 bin TL, diğer illerde ise 16 bin TL olması.

– Hane halkından bir kişinin başvuru yapabilmesi.

– 18 yaşını tamamlamış olmak.

 

Başa dön tuşu