YÜREĞİR

YÜREĞİR BELEDİYE MECLİSİ AMERİKA’NIN KUDÜS KARARINI KINADI

Bu hareket Ortadoğu'da barışa vurulmak istenen en büyük darbedir. ABD Başkanı'nın aldığı bu kararla Ortadoğu cadı kazanı olacaktır.Böyle bir adım atmak dünyayı, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır.  ABD'nin bu kararını kınıyoruz.'' şeklinde açıklamalarda bulundular.

 

Meclis Üyeleri adına bir açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ABD Başkanı Trump'ın yaptığı açıklamada  ''Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak, tehlikeli ve tehditkar bir kararın altına imza atılmıştır. Kudüs; İslamiyet, Hıristiyanlık, Musevilik için kutsal bir mekandır. Güçlünün haklı değil, haklının güçlü olması lazımdır. Trump'ın aldığı bu kararla bölge tekrar ateş çemberine dönmekte, bir çok masum insanların hayatı tehdit edilmektedir.

 

ABD Başkanı Trump'ın aldığı bu karar insanlığın ortak mirası olan Kudüs'ü bir avuç azınlığa teslim etme çabasıdır. Bu karar sağduyuyu ortadan kaldırmakta ve insanlığın  vicdanını sızlatmaktadır. Bu karar insanlığa, barışa, huzura vurulan bir darbedir. Tüm insanlığın alınan bu karar karşısında dimdik ayakta durması gerekmektedir. Ben güçlüyüm istediğimi yaparım anlayışı artık son bulmalıdır. Alınan bu kararı Yüreğir Belediye Meclisi  olarak şiddetle kınıyoruz.'' şeklinde konuştular.

 

Başa dön tuşu