BÜYÜKŞEHİR

Adana’da TOKİ sosyal konut heyecanı başladı! 6 bin 356 ucuz konut için yoğun talep var

TOKİ ucuz konut projesi heyecanı Tüm Türkiye’de devam ediyor. Adana’da TOKİ ucuz konut projesi kapsamında toplam 6356 sosyal konut yapılacak. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise kamu bankaları önünde yoğunluk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal Konut Projesi kapsamında Adana’da yapılacak olan ucuz konut sayısı açıklandı. TOKİ Adana ucuz konut kampanyasında tam 6356 sosyal konut inşa edilecek nokta Adanalı vatandaşlar sosyal konut projesine başvuru yapmak için kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aynı zamanda sektör temsilcileri ise kentte yapılacak olan konutların diğer kentlere göre bir hayli yüksek olduğunu söyledi. Adanalı vatandaşlar bir yandan sıra Beklerken bir yandan da TOKİ ucuz konut projesi için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını paylaşmıştı. Dar gelirli aileler Bu proje kapsamında aylık kira öder gibi taksitlerle sosyal konut projesinden ev sahibi olacak. İlk etapta TOKİ tarafından 250000 konut yapılacak. Bu konutların 6356 adedi ise Adana’da inşa edilecek.

Kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oldu

TOKİ Adana Sosyal Konut Projesi başvuruları başladı. Dün itibari ile başlayan başvuruların ardından Adana’da kamu bankaları önünde vatandaşlar tarafından uzun kuyruklar oluşturdu. Proje başvuru yaparak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kura çekimi için son derece heyecanlı olduklarını söyledi. Adana’da yapılacak olan 6 bin 356 Konut Projesi ile ilgili sektör temsilcilerinden de açıklamalar geldi.

Çevre illere göre daha fazla konut yapılacak

Sektör temsilcileri, Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Adana’da sosyal Konut Projesi kapsamında çevre illere göre daha fazla konut yapılacağını dile getirdi. Adanalı vatandaşların bu konuda şanslarının yüksek olduğunu belirten sektör temsilcileri mutlaka başvuru yapılması gerektiğini ifade etti.

Başa dön tuşu