GENEL

LC Waikiki LGBT çağrışımı yapan renk ve işaretleri kullanmama kararı aldı

Ünlü giyim markası LC Waikiki, aldığı LGBT kararıyla gündem oldu. LC Waikiki, çalışanlarına gönderdiği mesajla LGBT çağrışımı yapan renkleri ve simgeleri ürünlerde kullanmama talimatı verdi. Son dönemin en çok gündeme gelen konularından biri olan LGBT, sık sık tartışılan konular arasında. LC Waikiki’nin aldığı LGBT kararı da sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

Sosyal medya kullanıcıları LC Waikiki’nin aldığı LGBT kararını konuşuyor. Bu konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. LC Waikiki’yi destekleyenler olduğu kadar duruma tepki gösterenler de var. İşte ünlü giyim markasının aldığı LGBT kararı ve konuyla ilgili tüm detaylar…

LC WAİKİKİ’DEN ÇALIŞANLARINA ÖZEL TALİMAT

Ünlü giyim markası LC Waikiki, çalışanlarına mail göndererek LGBT çağrışımı yapan renk ve simgeleri ürünlerinde kullanmama talimatı verdi. LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni’ne katılan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirketin çalışanlarına gönderdiği talimatı açıkladı. Marka yöneticilerini tebrik eden Varank, ‘Lütfen ürünlerimizde LGBT çağrışımı yapan işaretler kullanmayın. Bunlarla ilgili ürünleri üretmeyin. Çünkü bizi hassasiyetlerimiz var.’ dediğini aktardı.

‘BİZ AİLEYİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

LC Waikiki’nin sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olduğunu söyleyen Bakan Varank, yaptığı hayırlarla herkese örnek olan bu grupla ilgili açılışa katılmadan önce bir haber okuduğunu ve kendilerine teşekkür etmek istediğini dile getirdi. Şirketin çalışanlarına bir elektronik posta gönderdiğini ve bu iletide ürünlerde LGBT çağrışımı yapan işaretleri kullanmamaları konusunda çalışanlarını uyardığını anlatan Varank, ‘Dünyada bir LGBT dayatması varken, bir cinsiyetsizlik dayatması varken LC Waikiki’nin bu inisiyatifi almasını da ben çok değerli buluyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimse kusura bakmasın, siz ne yapıyorsanız yapın ama cinsiyetsizliği dayatırsanız, aile mefhumunun altını oymaya ederseniz ki biz de kimseye eyvallah demeyiz, bunun karşısında dururuz. Böyle markaların gerisinin geleceğine de inanıyorum. Biz aileyi savunmaya Allah’ın izniyle devam edeceğiz.’ dedi.

 

 

Başa dön tuşu