GENEL

İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar kimdir? Şakir Özkan Torunlar hangi görevlerde yer aldı?

Türkiye, 4 yıl aranın ardından İsrail’e büyükelçi atadı. Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Büyükelçi atamasının ardından gözler Şakir Özkan Torunlar’a çevrildi. Torunlar hakkındaki tüm bilgiler araştırılmaya başlandı. Şakir Özkan Torunlar’ın yaşı, memleketi ve hangi görevlerde yer aldığı merakla araştırılıyor.

Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Torunlar, 2013 yılında Filistin Lideri Abbas’tan Türkiye-Filistin ilişkilerini güçlendirmedeki rolü dolayısıyla Kudüs Yıldızı Nişanı almıştı. Peki, İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar kimdir? Şakir Özkan Torunlar kaç yaşında, nereli? Şakir Özkan Torunlar hangi görevlerde yer aldı? İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE 4 YIL SONRA TEL AVİV’E BÜYÜKELÇİ ATADI

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşme süreci devam ediyor. İki ülke geçtiğimiz aylarda karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı. Türkiye, 4 yıl aradan sonra Tel Aviv’e büyükelçi atadı. Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. İsrail’in yeni Türkiye Büyükelçisi ise Irit Lillian olmuştu.

KUDÜS YILDIZI NİŞANI ALMIŞTI

Şakir Özkan Torunlar, 2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçiliği, 20102014 yılları arasında ise Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmiştir. 2013 yılında Filistin Lideri Abbas’tan Türkiye-Filistin ilişkilerini güçlendirmedeki rolü dolayısıyla Kudüs Yıldızı Nişanı aldı. 2014 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2017-2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi oldu. 2021’den bu yana Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

TED Ankara Koleji’nden mezun olan Şakir Özkan Torunlar, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1983 yılında Dışişleri Bakanlığı’na giren ve çeşitli dış görevlerde bulunan Torunlar, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi olarak atanan Şakir Özkan Torunlar, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Başa dön tuşu