SİYASET

Yeni ve Karaarslan referandum için sahada

AK Parti’nin referandum startını verdiği Ankara Arena Spor Salonu’ndaki toplantının ardından Adana’da ilk ev ziyaretini Dr. Cüneyt Karaarslan’ın organizasyonunda Çukurova ilçesinde gerçekleştiren Fikret Yeni, Dalyan ailesinin konuğu oldu.

 

Aile fertleri ve evde bulunan diğer misafirleri anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında aydınlatan Yeni, referandumda neden “evet” denilmesi gerektiğini anlattı.

“MİLLİ İRADENİN ZAYIFLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin birçok kesim tarafından halka bilinçli şekilde yanlış anlatıldığını vurgulayan Yeni, “Cumhurbaşkanlığı sistemini iyi tanımak ve anlamak gerekir. Bu sistem, bazı kesimlerce Cumhuriyet ve milli iradeye düşman bir sistem olarak gösteriliyor.

 

Yapılan kara propaganda ile halkın referandumda ‘evet’ oyu vermesine engel olunmak isteniyor. Oysaki Cumhurbaşkanlığı sistemi ne bir rejim değişikliği ne de Cumhuriyet'e aykırı bir sistemdir.

 

Ayrıca, teklif edilen sistemde milli iradenin zayıflaması gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi, milleti temsil eden meclisin yetkileri ve dolayısıyla gücü de artmaktadır” dedi.

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE VE AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN…”

Dr. Cüneyt Karaarslan da Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize kazandıracaklarından bahsetti. Yeni hükümet modelinin, belirsizlikleri ve bürokratik engelleri ortadan kaldırarak ekonominin daha hızlı gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacağını ifade eden Karaarslan, siyasi ve ekonomik istikrarın, Türkiye’yi dış politikada da daha güçlü hale getireceğini vurguladı.

 

Askeri mahkemelerin kaldırılması gibi adımlar sayesinde her türlü vesayetin ortadan kalkacağını belirten Karaarslan, Meclis ve Cumhurbaşkanı doğrudan millet iradesiyle seçileceğinden demokrasinin daha da güçleneceğini kaydetti.

 

Güçlü Türkiye ve aydınlık bir gelecek için herkesi referandumda “evet” oyu vermeye çağıran Dr. Cüneyt Karaarslan, “Referanduma kadar sokak sokak, ev ev gezerek sıkmadık el, ayak basmadık yer bırakmayacağız” diye konuştu.

 

Karaarslan, misafirperverlikleri için Dalyan ailesine de teşekkür etti.

Başa dön tuşu