SEYHAN

Sevdiklerinizin sağlığı için kurallara uyun

Seyhan Belediyesi, Salgın nedeniyle sağlık Bakanlığı Bilim kurulu ve İl Pandemi kurulunun aldığı tedbirler konusunda denetleme ve uygulanması için faaliyetlerini sürdürürken halk sağlığının korunması için de dezenfekte çalışmalarını sıkılaştırdı.

Vaka sayısının artmasıyla yeni kararlar alınmış bazı işletmelerde çalışma saatleri değiştirilmişti. Alınan kararlar çerçevesinde insan sağlığının korunmasına yönelik faaliyet yürüten Seyhan Belediyesi, kararların uygulanmasına yönelik bilgilendirme ve denetimlerini sürdürüyor. Belediye ekipleri, çalışma saatlerine ve lokantaların yeni çalışma koşullarına uygunluğunu denetliyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI SIKILAŞTIRILDI

Seyhan Belediyesi bilgilendirme ve denetim faaliyetleri dışında Nisan ayında başlayan dezenfekte çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Kamuya açık alanlar ile halkın kullanımına açık olan kamu kuruluşlarında dezenfekte çalışmaları sıklaştırıldı. Dezenfekte çalışmalarında özellikle toplu taşıma yerine özel otomobillerini kullanan vatandaşlara da hizmet veriliyor. Belediye Şakirpaşa semt pazarı ve Pınar Mahallesi Muhtarlığı önünde kurduğu sabit istasyonlarla araçların dezenfektasyonunu ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

“DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, vaka sayısında artış yaşanmasıyla temizlik-hijyen, denetim ve dezenfektasyon çalışmalarının daha da sıkılaştırıldığını kaydetti. Başkan Akay “Maalesef salgın, alınan önlemlere rağmen tüm Dünyada olduğu gibi Adana’mızda da yayılıyor. Daha dikkatli olmalıyız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına hepimizin uyması gerekiyor. Sevdiklerimizin sağlığı için mutlaka ilan edilen tedbirlere uyalım.” dedi.  

Başa dön tuşu