GENEL

Kara Tahta’yla çağları aşan lideri anıyoruz

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyet’ diye hedef gösterdiği aydınlık geleceğe ancak öğretmenler sayesinde ulaşılacağını söyledi.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Esendemir, 57 yıllık yaşamında milletinin ve vatanının bağımsızlığı için girdiği her mücadeleyi askeri ve siyasi dehasıyla zaferle taçlandıran Atatürk’ün, Kayseri'de kara tahta başında yeni harfleri vatandaşlara öğreterek, o gün bütün imkânsızlıklara rağmen çağları aşan bir başöğretmen olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin her türlü övgüye layık olduğunu dile getiren Esendemir, “Öğretmenlerimiz aydınlık ülkemizin hiç sönmeyen meşaleleridir. Geleceğimiz onların elindedir. Yurdumuzun her yönden gelişip kalkınması için görev alacak ve mücadele edecek insanların yetişmesi için gayret gösteren öğretmenlerimize büyük minnet borçluyuz. Atatürk de, ‘Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır’ diyerek öğretmenlerin toplumdaki yerini özetlemiştir.” dedi

İsimleri milletle özdeşleşen ve çizdikleri yollarla milletlerinin kaderini değiştirip tarihe yön veren öğretmenlerden ebediyete intikal edenlere rahmet dileyen Başkan Esendemir, başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdumuzun aydınlık yarınlara kavuşması için mücadele eden tüm öğretmenleri her zaman saygıyla andıklarını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu