ÜNİVERSİTE

KARACİĞER NAKLİ İLE BALCALI’DA HAYATA TUTUNDU

Mahmut Başhan (60) 1995 yılından bu yana Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Son 5 yıldır ise Yavaş’ın Karaciğer’in de Tümör görüldü. Tedavisi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakil Kliniğince devam eden Başhan’ın Karaciğer nakli olmasına karar verildi.

Bekleyişin ardından olumlu haber Antakya’dan geldi beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki geçin organları bağışlandı. Karaciğer ise sırada bekleyen Mahmut Başhan’a takıldı. Başhan’ın operasyonu ve tedavisi Doç. Dr. Tolga Akçam, Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Sarıtaş tarafından gerçekleştirildi.

Tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Tolga Akçam, Mahmut Başhan’ın 1995 yılından bu yana Karaciğer rahatsızlığının olduğunu ve tedavi sürecinin sürdüğünü belirtti. Akçam, son 5 yıldır ise hastanın Karaciğerin de tümör görüldüğünü ve hastanın hızla nakile doğru gittiğini dile getirerek, Antakya 19 yaşında beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan bir gencin Karaciğerinin sırada olan Mahmut Başhan’a takıldığını hastanın şuan taburcu aşamasına geldiğini ifade etti. Organ Bağışı haftasında bu operasyonu gerçekleştirmenin de ayrıca önemi olduğunu vurgulayan Akçam, Organ Bağışı konusunda daha fazla duyarlı olunması konusunda çağrıda bulundu.

Takılan Karaciğer ile sağlığına kavuşan Mahmut Başhan mutluluğunu eşi ve doktorlarıyla paylaştı. Duygularını dile getiren Başhan, “doktorlarım Karaciğer nakli olmam gerektiğini söylediklerinde pek ümidim yoktu. Ancak bağış olup ta sıradaki hastanın ben olduğumu öğrendiğimde yaşama dair yeniden içimde umut oldu. Şimdi nakil oldum ve taburcu aşamasındayım çok teşekkür ediyorum herkesi Organ Bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi

Başa dön tuşu