ÜNİVERSİTE

Ulusal Sağlık Bilimleri Araştırmaları Öğrenci Kongresi

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre açılışına Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, dekanlar ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda üniversitenin sağlık alanında eğitim veren fakültelerinden 760 öğrenci katıldı.

 

Kulüp Tarafından Bugüne Kadar 6 Kurs, 11 Konferans, 1 Sempozyum Düzenlendi

ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve Kongre Başkanı Dr. Seyithan Erükçü’nün hoş geldiniz konuşmasının ardından kürsüye gelen ÇÜ Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Filiz Koç, 2015 yılında Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan kulüp hakkında bilgi verdi. Kulübün, sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrencilerin bilimsel araştırma, çalışma, etkinliklere katılım ve bu alanlarda yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, bugüne kadar 6 kurs, 11 konferans ve 1 sempozyum düzenlediklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “Çukurova Üniversitesi’nde 56 Kulüp Aktif Faaliyet Gösteriyor.”

Çukurova Üniversitesi’nin 56 bin öğrencisi, köklü geçmişi, her biri alanında uzman akademisyenleri ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da, “Çukurova Üniversitesi olarak öğrencilere akademik eğitimin yanında üniversiteli kimliğini vermenin çok önemli olduğunu biliyor ve Rektörlük olarak bu kimliği vermekle ilgili düzenlemeleri kararlılıkla, öğrencilerimize her türlü imkânları sunmakla gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öğrencilerin değişik bakış açılarını aynı potada yoğurabileceği platformların oluşabilmesi, orada uyumlu çalışma ortamlarını kendilerine bir zemin hazırlamaları, bir kültür edinmeleri, uzlaşma kültürünü oluşturmaları, dolayısıyla böyle bir ortamları sağlayabilecek öğrenci kulüplerinin çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi’nde faaliyet gösteren 56 aktif kulüpten biri olan Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kulübü’nün danışman hocalarını ve öğrencilerini yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

 

“Aşk, Evlilik ve Sadakatsizlik”

Açılış konuşmalarının ardından kongre Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’un “Aşk, Evlilik ve Sadakatsizlik” başlıklı açılış konuşması ile başladı.

İki gün süren bilimsel program Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ömer Özkan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kansu Büyükafşar, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Karakurt, İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Oytun Erbaş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu gibi alanında yetkin hocaların konuşmaları ile devam etti.

 

Dünya Sağlık Örgütü İle Çukurova Üniversitesi’nin Yürüttüğü Çalışmalar Anlatıldı

Kongre kapsamında Dr. Mario Younan ve Dr. Sigfrido Romeo, Dünya Sağlık Örgütü ile Çukurova Üniversitesi arasında imzalanan Suriyeli mültecilere insani yardım kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar.

 

Ayrıca United States Medical Licensind Examination (USMLE), halk oyunları, salsa, fotoğrafçılık ve Hands on Workshop; dijital ölçü uygulaması çalıştayları yapıldı ve danışman öğretim üyelerinin yönlendirmeleri ile tamamen öğrenciler tarafından hazırlanan çok sayıda sözel ve poster bildiriler sunuldu.

 

Prof. Dr. Hasan Salih Aksu Genç Bilim Adamı Destekleme Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yakın zamanda kaybedilen ÇÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Salih Zeki Aksu anısına da bir oturum düzenlendi ve akabinde sözel ve poster bildiri alanında ilk üç dereceye giren öğrencilere “Prof. Dr. Hasan Salih Aksu Genç Bilim Adamı Destekleme Ödülleri” verildi.

Akşam yemeklerinde öğretim üyeleri ile bir araya gelen öğrenciler hoşça vakit geçirdiler. 

Başa dön tuşu