MEDYA

Duy Beni Senaristi ve PR Hesapları Diziye Zarar Vermeye Devam Ediyor

Star Tv'nin yeni dizisi Duy Beni reklamın iyisi kötüsü olamaz diyerek yanlış üzerine yanlış yapıyor

Tanıtım fragmanı ile çok konuşulan Duy Beni dizisi yayınlandığında beklenen etkiyi gösteremedi. Üzerine Fox Tv’nin sessiz sedasız gelen Tozlu Yaka dizisi rekor üzerine rekor kırınca Duy Beni etkiyi sosyal medyada aramakta buldu.

Duy Beni dizisi için çok takipçili Twitter dizi hesapları övgü üzerine övgü ile bahsedip reklam üzerine reklam yaptı. Ancak bu durum o kadar samimiyetsiz zorlama şeklinde ilerledi ki antipatiye dönüştü. Aslında dizi çok eleştirilen sahnesiyle istediğini almıştı. Türk izleyicisi içerisinde zorbalık, kadın şiddeti, çıplaklık vs olursa sosyal medyada büyük eleştirir ancak bir sonraki bölüm dizinin reytingleri artmaya başlardı. Ki öyle de oldu. Duy Beni dizisi 2. bölümdeki sahneden sonra reytinglerini yükseltmişti.

Ancak Show Tv’nin yeni dizisi Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisi beklenenin aksine oldukça sağlam başladı. Dizi için Duy Beni ve Tozlu Yaka benzeri bir yapım beklenmiş ancak ortaya bambaşka bir iş çıkmıştı. Seyirci de beklenemdik şekilde şimdilik bekleneni vermiş ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi son bölümü ile Duy Beni dizisinin yükselişini durdurmuştu.

Durum böyle olunca Duy Beni PR’ları giderek agresifleşti. Özellikle Twitter’da zaten bir dizinin agresif bir kitlesi varsa ne kadar çok olunursa olsun ne kadar etkileşim TT de olsun bu avantaj değil dezavantaja dönüşüyor. Duy Beni dizisi birde bunun üzerine hem Twitter’daki çok takipçili dizi sayfalarının fan hesabı gibi 7/24 övgü tweetleri ve senarist Makbule Kosif’in gereksiz anlamsız saldırgan tweetleri ile iyice antipati yarattı..

Duy Beni dizinin PR stratejisi hem diziye hem de oyunculara karşı antipati uyandırmaya devam ederken görünen o ki bu stratejiyle konuşulmayı başardıkları  gibi reytinglerde de izlenmeyi başarmak isteniyor. Ancak hatırlanmalı ki Son Yaz dizisi ve Aşk Mantık İntikam gibi diziler sosyal medya da kuvvetli olsa da izlenme oranları uyuşmuyor. Bu sadece reyting sistemi takılan evlerle alakalı da değil.. Sokağa çıktığınız da sosyal medyada çok takipçisi fan grubu olan dizilerin realite de pek karşılığı olmuyor.

Başa dön tuşu