GENEL

KYK beslenme yardımı ne kadar oldu 2022? KYK günlük beslenme yardımı kaç TL?

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan milyonlarca öğrenciye yeni bir müjde daha geldi. KYK beslenme yardımının arttığını duyuran Erdoğan, KYK’da kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının günlük 25 TL’den 60 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin günlük beslenme yardımı ile ilgili yeni gelişmeyi de paylaştı. KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının arttığını duyuran Erdoğan, 25 TL olan beslenme yardımının 60 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden dış politikaya kadar çok sayıda konuya değindi ve önemli açıklamalara yer verdi. Açıklamalarında KYK’da kalan üniversite öğrencilerine müjde veren Cumhurbaşkanı, beslenme yardımının günlük 25 TL’den 60 TL’ye çıkarıldığını aktardı. Yapılan bu artışla beslenme yardımı aylık 1800 TL’ye yükselmiş oldu.

105 YENİ YURT BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI

Öğrencilerin yurt talebini karşılayacak yeni adımların devreye alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yurt kapasitemizi 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin eğitimden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. Geçmişte başvuran öğrencilerimizin çok cüzi bir kısmı yerleşebilirken biz bunu yüzde yüzde 90’lar seviyesine çıkardık. 14 Eylül’de 105 yeni yurt binamızın açılışını yaptık.’ dedi.

TÜRKİYE’NİN YURT KAPASİTESİ AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇOĞUNUN TOPLAMINDAN FAZLA

Türkiye’nin yurt kapasitesinin Avrupa ülkelerinin çoğunun toplamından fazla olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eser ve hizmetle yarışamayanların yalan, yanlış ve iftiraya başvurarak karalama kampanyası yaptıklarını dile getirerek, ’20 yıldır eser ve hizmette yarışamacağımız muhalefetin özlemini çektik. Görünüşe göre uzun süre aynı arayışımızı sürdüreceğiz.’ dedi. Yurtlarda ilk yerleştirmede yüzde 80’lik talep karşılama oranı yakalandığını aktaran Erdoğan, İnşallah bu oran zamanla artacaktır. Yurt kapasitemiz Avrupa ülkelerinin çoğunun toplamından fazladır. Siyasi istismar aracı haline getirmek isteyenlerin dünyadan ve Türkiye’den haberi olmadığı açıktır.’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu