SAĞLIK

Diş hekimleri askerliğini kamu hizmeti olarak yapmalı

Adana Divan Otelinde düzenlenen Prof. Dr. Bilge Hakan Şen ve Prof. Dr. Şebnem Türkün eğitim verdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, diş hekimliği mesleğinin prestiji ve özlük hakları açısından mezun olan diş hekimlerinin askerliklerini kamu hizmeti olarak yapabilmelerinin önünün açılmasını talep etti.

 

Başkan Dt. Güler, “Askerlik Yasasında diş hekimlerinin şimdiki durumu; mezuniyet sonrası Bedelli Askerlik. Diş Hekimine ihtiyaç varsa Yedek Subay yada altı ay er olarak yapacak şekilde. Oysa tıp doktorlarına ve öğretmenlere tanınmış bir hak var. Onlar istediklerinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda kamu hizmeti olarak 12 ay bu görevi Yedek Subay statüsünde yapabiliyorlar. Diş Hekimlerine bu hak verilmemiştir. Özlük Hakları açısından bu bir kayıptır. Araştırmalarımız bakanlığın diş hekimlerine ihtiyaç olduğunu göstermiştir. Ben buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum “Diş hekimleri mezun olunca kamu hizmeti yapabilmesinin askerlikte önünün açılmasını talep ediyoruz. Mesleğimizin prestiji ve özlük haklarımız açısından çok önemli buluyorum” diyerek seminerde eğitim veren hocalara teşekkür etti.

 

Konuşmanın ardından “Endodontide Güncel Bilgi ve Yaklaşımlar” konusuyla Prof. Dr. Bilge Hakan Şen, “Kompozit Rezinlerle Anterior Estetiği Yakalamak; Yenilikler ve İncelikler” konusuyla Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Şebnem Türkün katılımcı diş hekimlerine eğitim verdi.

Başa dön tuşu