BÜYÜKŞEHİR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yüzme kursuna katılan çocukları ziyaret etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yaz yüzme kursuna katılan öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti.

Adana’da aşırı sıcaklar nedeniyle çocuklar ve gençler genellikle sulama kanallarında nehirlerde ve göletlerde yüzüyor. Bu sebeple de yaz aylarında kentte çok sayıda boğulma Vakası meydana geliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi de boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla yaz spor okulları kapsamında yüzme havuzlarında çocuklara yüzme dersi vermeye başladı. Böylece hem Çocuklara yüzme öğretiliyor hem de sulama kanallarına girilmesinin önüne geçiliyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yüzme kursuna katılan çocukları ve ailelerini ziyaret etti.

BİR ÇOCUĞUMUZU BİLE KURTARMAK ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, henüz Seyhan Belediyesi’nin erken başlattıkları portatif yüzme havuzu uygulaması sayesinde boğulma vakalarının az aldığını hatırlattı. Uygulamalar sayesinde bir çocuğun bile hayatını kurtarmanın çok önemli olduğunu belirten Karalar, şu anda atıl durumda olan havuzların tamamının devreye alındığını söyledi.

ANNE BABALARIN İÇİ ARTIK RAHAT

Zeydan Karalar açıklamanın devamında ise Yüreğir ve Sarıçam’ın ihmal edilmiş ilçeleri olduğunu belirterek Daha fazla hizmete ihtiyaç olduğunu söyledi. Kentin ihtiyaçları ile birlikte sporu da ihmal ettiklerini belirten Karalar, Adana’nın Spor Kenti haline gelmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Artık açılan yüzme okulları sayesinde anne babaların içinin de rahat olduğunu belirten Karalar, çocukların sulama kanallarına girmek yerine yüzme havuzlarına gittiklerini ve diğer spor dalları ilgilenmeye başladıklarını dile getirdi.

Başa dön tuşu