ÇUKUROVA

ANNE BABALARA SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER

VELİLERE TEOG BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DABB bünyesinde verilen ücretsiz eğitim ve seminerleri desteklemeye devam ediyor. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde başarılı çalışmalara ve projelere imza atan Başkan Çetin, DABB bünyesinde her yaştan her kesime ücretsiz eğitim ve seminerler düzenliyor, yeni iş istihdamı yaratıyor.

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), City Hospital katkılarıyla yaklaşan TEOG sınavı öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Düzenlenen eğitim programına katılan veliler, Psikolog Nevin İlgün ve Tece Ortaokulu Rehber Öğretmenleri ile birlikte velilere TEOG tavsiyelerinde bulundu. Gençlerin hedefledikleri lisenin kapılarını açan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda hem öğrencilerin hem de velilerin sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden İlgün, öğrencilerin ve ailelerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda önerilerde ve uyarılarda bulundu.

 

Sınavdan önce rahatlamanın ve doğru yol izlemenin ipuçlarını dinleyen veliler, sınav öncesi ve sırasında psikolojinin dengeli tutulabilmesi için dikkat edilmesi gereken noktaları eğitmenlerden dinlediler. Karşılıklı olarak soru cevap şeklinde devam eden eğitimin sonunda eğitime katılanlar, bu tür eğitimlerin devam etmesi temennilerini ileterek Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ettiler.

 

"BAŞARI HİKAYELERİNE KATKI SUNUYORUZ"

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DABB bünyesinde ücretsiz eğitimler vermeye ve eğitime katkı koymaya devam edeceklerini ifade etti. DABB bünyesinde yapılan ücretsiz faaliyet ve eğitimlerle, her kesimden her yaştan insana hitap ettiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Çetin, şunları söyledi:

 

Sınavlar, eğitim hayatının bir gerçeği ve hayatın da kendisi başlı başına bir sınav. Çok çalışan ve azmeden insanların aşamayacağı sınav, zorluk yoktur. Ülkemizin kalkınmasının eğitimli insan potansiyeline bağlı olduğunu düşünüyor ve eğitime son derece önem veriyoruz. Yerel yöneticiler olarak bizler her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanında olacağız. Büyük başarı hikayelerine imza atmalarına bir nebze de olsa katkı sunacağız.

Başa dön tuşu