BÜYÜKŞEHİR

Trafik çilesini bitirecek olan projenin ilk etabında çalışmalar aralıksız sürüyor

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi ulaşım ana planı çerçevesinde yürütülen Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nin birinci etabı olan Alparslan Türkeş Bulvarı rehabilite çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Sözlü, yapım aşamaları ile ilgili bürokratlarından brifing aldı ve çalışmaların hızlandırılarak projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi noktasında talimat verdi.

 

TRAFİK KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

Özellikle akşam ve sabah saatlerinde Adana’nın trafiğini felç eden Alparslan Türkeş Bulvarı trafiğini bertaraf etmek için bulvar rehabilitasyonun ilk etabı olan Kasım Ener-Mavi Bulvar kesişiminde yürütülen çalışmalar ile kuzey güney doğrultusunda Mavi Bulvar ve Kasım Ener Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı ile artık kesişmeyecek ve böylelikle trafik kesintisiz devam edecek.

 

6 TANE İLAVE KÖPRÜ İLE TRAFİK ÇİLESİ BİTİYOR

Toplamda 820 metre uzunluğunda 6 adet ilave köprünün yapılacağı Farklı Seviyeli Kavşak Projesi ile Otoyol Köprüsü genişletilerek, kesintisiz olarak işlevi sağlanacak Kuzey-Güney hatlarına ek olarak yüz metrelik yan yollar yapılacak. Daha sonra dört yüz metre uzunluğunda köprü yapılarak trafik çilesinin önüne geçilmiş olunacak. Özellikle kavşak değiştirmek isteyen araçlara kolaylık sağlamak için ayrı dönüşler yer alacak.

Başa dön tuşu