GENEL

HAYVANLARA EZİYETE CAYDIRICI CEZALAR GELMELİDİR

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Timur Ortatepe, Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan, Av. Zeynep Kübra Ogultegin ve Av. Gizem Kardelen Över ile birlikte Adana’da tavuğun boğazını kesip kanını akıtarak ateşe atan ve 'nasıl olsa cezası yok' diye dalga geçen sözde medyum hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na 2020/76949 Sayılı Soruşturma numarasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

Bir sosyal medya grubunda medyumluk yaptığını iddia eden Y.Y.'nin, cinler alemine adamak için tavuk kesip ateşe attığı görüntüler tepkilere neden oldu.

 

'CEZASI YOK' DİYEREK DALGA GEÇTİ

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  ormanlık alanda, cinler alemine adadığını söylediği bir tavuğun boğazını kesip ateşe atmasının ve şahsın 'ayin yaptığı' görüntülerin de sosyal medyaya yansıdığını belirterek, “Y.Y.’nin Hayvanları Koruma Kanunu'nu da gayet iyi bildiği tepkilerden sonra yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Bu açıklamasında Y.Y. yaptığının suç değil kabahat olduğunu vurgularken karşılığının da 300 TL idari para cezası olduğunu  "bilin istedim" diyerek dalga geçmesi yargıyı küçümsemesinin göstergesidir.

 

Ne yazık ki hayvanlara karşı işlenen suçlar cezasız kalıyor. Cezasızlık, daha büyük suçlar işlenmesini, katliamlar yapılmasını ve hatta bu katliamların doğrudan katiller tarafından hiç çekinmeden sosyal medyada paylaşılmasını sağlıyor. 

 

Yıllardır beklenen hayvanları koruma yasalarında hiçbir adım atılmayınca da katiller yere tükürme cezasından bile daha düşük para cezalarına çarptırılıyor. 

 

Bu katillerden biri de Adana'da yaşayan ve medyumluk yaptığını söyleyen bu şahıstır.”

 

“CAYDIRICI YASANIN DERHAL ÇIKARILMASI GEREKMEKTEDİR”

 

Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan, yaptığı açıklamada; 

“Hayvanlara karşı, eziyet gün geçtikçe katbekat artmaktadır. Son olarak bu şiddet ve eziyet dışında hayvanlara tecavüz vakalarında da ciddi artış gözükmektedir ki; Antalya/Manavgat ve Gaziantep/Nizip’te ineğe tecavüz edilmesi, Diyarbakır’da ise büyü için ‘Melek’ adlı bir kedinin arka bacaklarının kesilmiş halde bulunması sonrasında tedavi edildiği klinikte maalesef kurtarılamayarak ölmesi bunlardan sadece birkaçıdır. Bu üzücü vakalar sadece sosyal medyaya yansıyanlardan bazılarıdır. Caydırıcı yasa çıkmadığı sürece bu tarz vakaları sürekli görmeye, duymaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu